Radijo laida teigia atskleidusi slaptą "Coca Cola" receptą

Radijo laida teigia atskleidusi slaptą "Coca Cola" receptą

Vienas radijo laida teigia atskleidusi „Coca Cola“ receptą – formulę, kurią šį gėrimą gaminanti kompanija dešimtmečius laiko paslaptyje.

Manoma, kad tikrasis receptas laikomas užrakintoje saugykloje. Vienu metu kompanija vykdė reklaminę kampaniją, kurios centre atsidūrė du aukščiausi jos vadovai. Jie esą negalėjo skristi vienu lėktuvu, nes kitaip formulė būtų amžiams prarasta, praneša naujienų agentūra AFP.

„Mes manome, kad aptikome originalų „Coca Cola“ receptą“, – teigė radijo laidos „This American Life“ vedėjas Ira Glassas.

„Tai viena iš garsiausių ir labiausiai pasaulyje saugomų paslapčių, o aš ją turiu čia pat ir ketinu perskaityti jums ir pasauliui bei paaiškinti, kodėl ji yra tikra, nepaisant to, ką galbūt tvirtins „Coca Cola“, – kalbėjo jis.

Ranka rašyta formulė aptikta senoje farmacininko receptų knygoje ir 1979 metais išspausdinta kompanijos gimtojo miesto laikraštyje „the Atlanta Journal Constitution“, teigia I. Glassas.

„Jei tai atrodo keista ir atsitiktinė vieta tokiam daiktui aptikti, tai galiu pasakyti, kad „Coke“ buvo išrasta farmacininko ir pirmiausiai pardavinėta vaistinės gazuotų gėrimų skyriuose“, – kalbėjo jis.

Manoma, kad knyga priklausė „Coca Cola“ išradėjo Johno Pembertono pažįstamam. Po to ji buvo vieno farmacininko perduodama kitam, o galiausiai ją atrado laikraščio žurnalistas.

Laikraštis netgi išspausdino recepto nuotrauką, iš kurios buvo galima įskaityti gėrimo ingredientus.

I. Glassą galutinai įtikino tai, kad rastoji formulė atitinka recepto dalį, rastą „Coca Cola“ archyvuose ir paviešintą visuomenei.Teigiama, kad slaptoji „Prekės septyni X“ formulė susideda iš:

20 lašų apelsinų aliejaus, 30 lašų citrinų aliejaus, 10 lašų muskato aliejaus, 5 lašų kalendros aliejaus, 10 lašų aitriųjų apelsinų aliejaus, 10 lašų cinamono ir 8 uncijų alkoholio.

Tuomet 2–2,5 uncijos šio mišinio sumaišoma su: 2 pintomis žaliųjų citrinų sulčių, uncija vanilės, 1,5 uncijos karamelės dažiklio, 30 svarų cukraus ir skysto kokainmedžio lapų ekstrakto, „kuriame yra ir nedidelis kiekis kokaino“, teigia I. Glassas.

Deja, pagal šį receptą pagaminto gėrimo skonis visiškai neprimena šiuolaikinės „Coca Cola“, mat dabartinės laboratorijos gali stimuliuoti skonius, o originalus receptas garsėja tuo, kad pagal jį pagaminto gėrimo skonis primena vaisių skonio vaistus.

Tačiau tai dar nereiškia, kad receptas nėra tikras, įsitikinęs I. Glassas.

Kompanijos „Coca Cola“ atstovė teigė, kad paslaptis vis dar saugi.

„Mūsų gėrimų gamyboje naudojamos sudėtinės dalys nurodytos etiketėje, o daugelis trečiųjų šalių, tarp kurių – ir „This American Life“, bandė įminti mūsų slaptą „Coca Cola“ receptą“, – teigė atstovė spaudai Kerry Tressler.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder