Putinas iš JAV išsiųstiems rusų šnipams žada šviesią ateitį

Putinas iš JAV išsiųstiems rusų šnipams žada šviesią ateitį

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas šeštadienį pranešė, kad buvo susitikęs su iš Jungtinių Valstijų deportuotais šnipais, kuriems pažadėjo šviesią ateitį.

"Neabejoju, kad jų laukia įdomus gyvenimas", - lankydamasis Ukrainoje žurnalistams sakė V. Putinas, kuris pats buvo KGB agentas.

Kaip žinoma, iš Jungtinių Valstijų buvo deportuota 10 Rusijos šnipų. Rusija, savo ruožtu, paleido keturis įkalintus asmenis, kuri šnipinėjo Vakarams.

V. Putinas susitiko ir su garsiausia šio skandalo dalyve - 28 metų Ana Čapmen (Anna Chapman), kuri Jungtinėse Valstijose turėjo 2 mln. JAV dolerių vertės nekilnojamojo turto verslą ir kuri po kilusio skandalo prarado Didžiosios Britanijos pilietybę.

Rusijos premjeras nepasakė, kur susitiko su šnipais, tačiau, jo teigimu, kartu jie dainavo sovietines dainas, ir jis žavėjosi tuo, ką jie padarė. "Kalbant apie tuos žmones, kiekvieno jų gyvenimas buvo sunkus. Pirmiausia, jie turėjo įvaldyti užsienio kalbą kaip savo gimtąją. Mąstyti ir kalbėti ta kalba ir daugelį metų daryti viską tėvynės labui nesitikint diplomatinės neliečiamybės", - sakė V. Putinas.

Jo teigimu, tie, kas išdavė savo tėvynainius, atsakys už tai. Tačiau V. Putinas išvengė klausimų apie Rusijos kerštą. "Šis šnipų skandalas kilo dėl išdavystės", - sakė jis. Tačiau paklaustas, ar Rusija ketina keršyti, atsakė: "Būtų nekorektiška taip sakyti. Specialiosios tarnybos gyvena remdamosi savais įstatymais, ir visi žino, kokie tai įstatymai".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder