Pusryčiai tėčiui: blynų tortas

Pusryčiai tėčiui: blynų tortas

Šį sotų ir skanų tortą lengvai gali pagaminti ir vaikai.

Jums reikės: 0,5 l pieno, 2 šaukštų sviesto, 2 kiaušinių, 1,5 stiklinės miltų, 1 šaukšto cukraus, šiek tiek druskos. Kremui: 0,5 kg varškės, 100 g grietinės, pagal skonį - cukraus. Galima paskaninti braškėmis.

1. Šluotele suplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Įpilkite truputį augalinio aliejaus ir šilto pieno. Palaipsniui berdami miltus, plakite, kol bus lygi konsistencija (be gumuliukų).

2. Gerai įkaitinkite keptuvę. Vieną kartą sutepkite ją trupučiu augalinio aliejaus ir kepkite blynus.

3. Paruoškite kremą blynams pertepti: varškę sumaišykite su cukrumi ir grietine, galite įdėti braškių, - viską suplakite elektriniu plaktuvu.

4. Į plačią lėkštę dėkite blyną, jį aptepkite varškės kremu, ant viršaus dėkite kitą blyną ir t. t. Torto viršų taip pat aptepkite kremu ir papuoškite braškėmis.

Torčiukai iš sausainių

Jums reikės: lyginio skaičiaus saldžių sausainių, 200 g varškės kremo, 50 g bet kurios rūšies riešutų. Karamelės užpilui: 100 g cukraus, 75 g sviesto, 70 ml riebios grietinėlės.

1. Pirmiausiai paruoškite užpilą: į kepimo indą supilkite trečdalį cukraus ir užkaiskite ant vidutinės kaitros. Nuolat maišydami, leiskite cukrui ištirpti. Po to per du kartus supilkite likusį cukrų. Maišykite, kol visiškai ištirps.

2. Vis maišydami, sudėkite sviestą. Iš pradžių karamelė su sviestu "nedraugaus", bet reikia kaitinti ant mažos ugnies tol, kol masė taps vientisa ir paviršiuje atsiras "kepurėlės".

3. Supilkite grietinėlę (maišydami). Masė turi būti vientisa. Leiskite jai atvėsti ir padėkite į šaldiklį 10-iai minučių, kad sutirštėtų kaip kremas.

4. Keturis sausainius padėkite ant lėkštės, patepkite karamelės užpilu, ant viršaus uždėkite varškės kremo, sulyginkite, ant viršaus dėkite kitus sausainius, vėl užtepkite karamelės ir varškės, ir t. t. - tris sluoksnius.

5. Ant viršaus užpilkite karamelės užpilo, užbarstykite smulkintų riešutų, padėkite nakčiai į šaldytuvą.

Prieš patiekdami, torčiuką supjaustykite į 4 dalis. Galite papuošti įvairiomis uogomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder