Princui Džordžui - 20 kambarių

Princui Džordžui - 20 kambarių

Anglijos princui Džordžui (George) dar nėra nė 3 mėnesių, bet jo gimimas paskatino karališkąją šeimą aktyviai spręsti „gyvenamojo ploto“ klausimą. Jo tėvai Viljamas (William) ir Ketrina (Catherine) iš pagrindų remontuoja savo apartamentus Londone ir pertvarko užmiesčio rezidenciją.

Anksčiau Viljamas ir Ketrina tenkinosi gana kukliu būstu Anglesyje, o šeimai pagausėjus pertvarkė 20 kambarių apartamentus Kensingtono rūmuose. Viljamo ir jo namiškių patogumui - trys pagrindiniai miegamieji, penki priėmimų kambariai, du vaikų kambariai - naktinis ir dieninis, kambariai tarnams ir nemažai ūkinės paskirties patalpų. Kadaise šios patalpos buvo skirtos karaliui Vilhelmui III ir jo žmonai karalienei Marijai II, valdžiusiems Angliją ir Škotiją XVII a.

Paskutinieji šių apartamentų gyventojai buvo karalienės Elžbietos sesuo Margaret su vyru. Bet taip išėjo, kad rimtas remontas čia buvo daromas tik 7-ojo dešimtmečio pradžioje! Todėl prieš apgyvendinant čia princo šeimą, ir dar su kūdikiu, reikėjo sutvarkyti šiuos prabangius, bet gerokai apšiurusius apartamentus.

Rekonstrukcija buvo sumanyta rimta - statybos firmoms sumokėta pusantro milijono svarų. Didelę dalį išlaidų padengė valstybės iždas. Bet už viską, kas susiję su vidaus apdaila ir baldais, karališkoji šeima sumokėjo iš savo lėšų, ir suma susidarė nemenka. Apartamentų įrengimas Viljamui būtų atsiėjęs daug brangiau, jei ne karalienės, jaučiančios silpnybę savo anūkui ir jo naujagimiui sūnui princui Džordžui, dosnumas. Elžbieta Viljamui ir Ketrinai kilniaširdiškai suteikė teisę išsirinkti baldus ir paveikslus iš karališkosios kolekcijos. Antikvarinius baldus ir garsių dailininkų paveikslus Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariai rinko penkis šimtmečius. O dabar Ketrina gavo galimybę jais papuošti savo būstą. Bet Viljamo žmona nepanoro Kensingtono rūmų apartamentus paversti muziejaus filialu. Ketrina nutarė paįvairinti interjerą, prie senovinių baldų priderindama pabrėžtinai šiuolaikinius elementus. Tokia „mišrainė“ atrodo šiek tiek rizikingai, bet toks buvo Kembridžo hercogienės sumanymas. Beje, patarta šešuro, princo Čarlzo (Charles), Ketrina nutarė nesamdyti profesionalaus dizainerio, taigi visas naujojo būsto interjeras yra grynai jos vaizduotės vaisius: Kensingtono rūmų svetainėje antikvariniai stalai ir krėslai derinami su ryškiomis dirbtinės odos pagalvėlėmis, įsigytomis šalimais esančiame prekybos centre. Ir, savaime aišku, vos tik pasklidus žiniai, į kokį būtent daiktą Ketrina atkreipė dėmesį (pavyzdžiui, raudoną dekoratyvinę pagalvėlę už 10 svarų (maždaug už 40 litų), jį iškart pradedama graibstyte graibstyti.

Be būsto Londone, Elžbieta II jaunai šeimai skyrė namą užmiestyje. Vila yra Norfolko grafystėje, karalienei priklausančio Sandringamo dvaro teritorijoje. Tiesą sakant, kitaip nei apartamentai Londone, šio namo būklė nebuvo apverktina. Bet ruošiantis čia atvežti mažąjį sosto įpėdinį, tai yra princą Džordžą, karalienė nurodė ir jį skubiai rekonstruoti, neapsiribojant kukliu kosmetiniu remontu. Buvo pertvarkytas net pastato fasadas. Sode statoma įspūdingo dydžio akmeninė pavėsinė su kolonomis. O saugumo sumetimais tiesiamas į namą vedantis naujas kelias. Kadangi rūmų teritorijoje kiekvienas akmuo gali pasirodyti esąs vertingas istorinis eksponatas, prieš pradedant darbus čia buvo pakviesti archeologai. Visur, kur planuojama ką nors keisti, specialistai nuėmė viršutinį dirvos sluoksnį, norėdami įsitikinti, kad nebus sunaikintas koks nors senovės paminklas.

Vos išvydęs pasaulį, princas Anglijos ekonomiką praturtino apie 500 mln. svarų (apie 2 mlrd. litų). Būtent tiek pavyko uždirbti prekiaujant gėrimais ir visokiausiais skanėstais britams ir užsienio turistams, šventusiems sosto įpėdinio gimimą, taip pat suvenyrais ir kitokiomis prekėmis, skirtomis Džordžui. Ekspertai tvirtina, kad mažylio gimimas netikėtai paskatino prekių vaikams gamybos augimą. Jau po pirmojo princo „viešo pasirodymo“ - kai Ketrina pasirodė Švč.Mergelės Marijos ligoninės tarpduryje su naujagimiu sūnumi ant rankų - ši pramonė patyrė tikrą bumą. Pavyzdžiui, iki šiol yra nepaprastai populiarios pižamėlės su užrašu „Aš myliu dėdę Harį“, taip pat šliaužtinukai, papuošti monograma HRH („Jo Karališkoji Aukštybė“). Per pirmąjį Džordžo gyvenimo mėnesį pardavimai padidėjo daugiau kaip 230 mln. svarų, (apie 934 mln. litų)! O prasidėjo šis bumas nuo baltos antklodėlės iš švelniausios vilnos, į kurią kilmingasis kūdikis buvo suvyniotas per pirmąjį pasirodymą tautai. Beje, beveik tokia pačia antklode buvo apgaubtas naujagimis princas Viljamas, ramiai miegojęs ant savo tėčio princo Čarlzo rankų. Ir tai, aišku, ne atsitiktinis sutapimas. Viljamo ir Ketrinos pasirodymas ligoninės tarpduryje su įpėdiniu ant rankų ir buvo sumanytas, norint priminti publikai visų dievinamą „žmonių princesę“. Todėl ir Kembridžo hercogienės suknelė buvo labai panaši į Dianos suknią - turkio spalvos su žirneliais... O balta Džordžo antklodė iškart tapo pardavimų hitu. Paskui atėjo eilė kukliems vystyklams su žalsvais paukščiukais, kuriuos Ketrina nusipirko vos už 12 svarų (maždaug už 48 litus). Vystyklai vos kyšojo iš po antklodės, bet žiūrovai spėjo juos įžiūrėti, ir panašios prekės nuo parduotuvių lentynų dingo per kelias valandas. Vėliau kilo ažiotažas dėl saugos kėdutės, kurioje jaunasis Džordžas iš ligoninės buvo pargabentas namo. O paskui atėjo vežimėlių gamintojų, kurių modelį pasirinko Ketrina ir Viljamas, žvaigždžių valanda. Tikimasi, kad per metus jie papildomai uždirbs gana daug pinigų.

Beje, ir pati Ketrina neužleidžia pozicijų. Jos „debiutinė“ žydra taškuota suknutė iškart tapo nepaprastai populiari tarp jaunų mamų. O fuksijų spalvos apdaras, su kuriuo Viljamo žmona drauge su vyru ir sūnumi pozavo pirmajai oficialiai nuotraukai, jai kainavęs vos 46 svarus (apie 187 litus), gamintojams artimiausiu metu duos ne mažiau kaip 8 mln. svarų sterlingų (apie 32 mln. litų) pelno! Taigi Ketrina ir toliau lieka „Didžiosios Britanijos mados industrijos lokomotyvu“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder