Prancūzijos premjeras aukcione parduoda 1 400 vyno butelių

Prancūzijos premjeras aukcione parduoda 1 400 vyno butelių

Sekdamas Eliziejaus rūmų pavyzdžiu, Prancūzijos ministras pirmininkas Žanas Markas Airo (Jean-Marc Ayrault) nusprendė parduoti dalį atsargų iš savo rezidencijos vyno rūsio ir taip papildyti valstybės kasą. Iš viso penktadienį aukcione bus pasiūlyta 1 400 vyno butelių, sakė vynininkas Klodas Bluzė (Claude Bluzet). Tai yra maždaug dešimtadalis vyno atsargų iš Matinjono rūmų, kuriuose įsikūrusi Prancūzijos premjero rezidencija, praneša agentūra AFP.

K. Bluzė teigimu, per aukcioną tikimasi surinkti 10 000 eurų, kurie pagerins rūmų biudžetą. Tačiau galimi ir netikėtumai: pavyzdžiui, vynas iš Eliziejaus rūmų gegužę parduotas už 718 000 eurų, o tai yra gerokai didesnė suma nei prognozuoti 300 000 eurų.

Aukcionui bus pasiūlyti pirmiausiai prabangūs ir brangūs vynai, pavyzdžiui, 2004 metų "Romanee Conti" butelis iš Burgundijos. Jis vertinamas 5 000-5 500 eurų. Vyno gurmanai galės įsigyti ir 1990-ųjų "La Tache" butelį, kuris įvertintas 1 800-2 100 eurų. Tačiau kai kurie vyno buteliai kainuos nuo 15 eurų.

Taupymo sumetimais premjero rezidencijos svečiai jau kuris laikas negauna brangaus vyno. Kabineto nariai per bendrus pietus ar vakarienę tenkinasi 4-5 eurus kainuojančiais vynais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder