Prailgusi žiema sodininkų neišgąsdino

Prailgusi žiema sodininkų neišgąsdino

Ilgiau nei įprastai užsitęsęs žiemos sezonas nesustabdė sodininkų nuo pasiruošimo ateinančiam sodininkystės sezonui, rodo daugiausiai parduotuvių Lietuvoje valdančio prekybos tinklo „Iki“ pardavimų duomenys. Remiantis sodo ir daržo prekių populiarumu, lietuviai šiemet artėjančiam vasaros sezonui ruošiasi daugiau sodindami namuose: daržoves ir prieskoninius augalus sėja vazonėliuose, o sodo ir daržo įrankiais rūpinasi iš anksto.

„Įšalas neabejotinai atitolino sodinimo lauke sezoną, tačiau pastebime, kad pirkėjai sodininkystės sezonui ruošiasi ne mažiau nei pernai, tiesa, kol kas ant palangių. Šį pavasarį daugiau dėmesio sulaukia įvairaus dydžio vazonėliai bei trąšos, skirtos augalų auginimui namuose. Lyginant su pernai metais žemių pardavimai šiemet išaugo 20 proc.“, – sako Valdas Lopeta, prekybos tinklo „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas.

Pasak jo, „Iki“ parduotuvėse jau juntamas ir pirkėjų ruošimasis lauko darbams. Ypač daug dėmesio sulaukia aplinkai tvarkyti ir grąžinti skirti įrankiai. Populiariausi tarp jų yra universalūs kirviai, grėblių rinkiniai, daržininkystei skirti kauptukai. „Šiemet pirkėjai itin daug dėmesio skiria ilgaamžiams sodo ir daržo įrankiams, todėl net ir vėluojantis pavasaris jų pardavimų nesustabdė. Ypač populiarios šį pavasarį mūsų tinklo parduotuvėse pasirodžiusios „Fiskars“ prekės“, - sako V. Lopeta.

Sėklų pardavimai, lyginant su 2012 m. pavasario sezono duomenimis, šiemet išlieka panašūs. Kaip ir pernai, didžiausią paklausą tarp pirkėjų turi soduose ir daržuose auginti tinkamų daržovių sėklos, populiariausios – agurkų, salotų, pupelių sėklos. Tarp prieskoninių augalų šiemet populiarūs žalieji krapai ir bazilikai, kurie vis dažniau auginami ant lietuvių palangių ar daržuose.

V. Lopetos teigimu, nors jau įsibėgėja šiemet vėluojanti pavasarinė prekyba, kai kurie pirkėjai iki pat balandžio nepraleido progos pigiau įsigyti žiemos sezono prekių. Kovo mėnesį tarp jų populiariausios buvo pirštinės bei kepurės ir šalikai.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder