Planetos lemia ir charakterį, ir gyvenimo būdą

Planetos lemia ir charakterį, ir gyvenimo būdą

Ar susimąstome, kodėl metai turi 12 mėnesių ir kodėl mėnuo turi 4 savaites? O kodėl savaitę sudaro 7 dienos? Visa tai ne iš piršto laužta. Kodėl taip yra, padėti išsiaiškinti gali astrologija.

Visa apimantis simbolis

Visi šie skaičiai glaudžiai susiję su tam tikrais kosminiais ciklais, į mūsų buitį jie pateko ne dėl kieno nors išmonės, o dėl griežtų visatos dėsnių. Galima sakyti, kalendorių sistemoje išliko astrologinės mūsų protėvių žinios.

Galima kruopščiai išdėstyti visų ciklų, davusių pradžią kalendoriams, pagrindus, tačiau tam nėra reikalo, nes visi jie buvo užšifruoti viename simbolyje - Septynkampėje magų žvaigždėje. Manoma, kad šis simbolis atsirado senovės Babilono laikais, tačiau jį naudojo ne tik šumerai, bet ir egiptiečiai, indai. Visose kultūrose ši žvaigždė simbolizavo tą patį - planetų tarpusavio santykį. Peršasi išvada, kad Septynkampė magų žvaigždė universali visoms kultūroms, būtent ji padeda iššifruoti iš gilios senovės iki šių dienų išlikusią septynių dienų savaitės sistemą.

Kiekvienai planetai - sava diena

Astrologai planetų simbolius naudoja ne tik todėl, kad juos nubraižyti paprasčiau nei ištarti, bet ir todėl, kad pats simbolis daug kuo atspindi planetos esmę, jos ypatumus ir poveikį.

Kiekvieną savaitės dieną globoja skirtinga planeta. Tai kai kuriose kalbose rodo net dienų pavadinimai. Ypač tai juntama lotyniškos kilmės kalbose - prancūzų, italų, išvertus pirmadienis - Mėnulio, antradienis - Marso, trečiadienis - Merkurijaus, ketvirtadienis - Jupiterio, penktadienis - Veneros, šeštadienis - Saturno, sekmadienis - Saulės dienos.

Kiekviena savaitės diena, atsižvelgiant į ją valdančią planetą, turi savo reikšmę ir rekomendacijas gimusiesiems būtent tą dieną. Be to, senovėje pagal gimimo dieną buvo nustatomas būsimo piliečio socialinis statusas, taigi nuo pat kūdikystės buvo nulemiama jo dalia.

Sekmadienis

Jis susijęs su Saule, kuri yra savęs pažinimo, individualumo simbolis, rodantis aktyvų žmogaus būdą, savo vietos suvokimą. Daugelyje šalių gimusieji Saulės dieną buvo laikomi sėkmės kūdikiais, jau gimimo metu gavusiais Saulės energijos užtaisą. Manyta, kad jie linkę į ilgaamžiškumą, nes turi neregimą pagalbą iš šalies. Jų liūdesys trunka trumpai, o laimė džiugina stebėtinai ilgai.

Gimusieji šią dieną gali būti puikūs daktarai, kūrybos, meno atstovai. Senovėje jiems buvo suteikiama išimtinė teisė patiems rinktis gyvenimo kelią.

Pirmadienis

Tai Mėnulio diena, veikiama ne tik teigiamos, bet ir neigiamos Mėnulio, garsėjančio savo nepastovumu, energijos. Priklausomai nuo Mėnulio fazės pirmadienis gali būti nepaprastai lengvas, sudėtingas arba apysunkis.

Mėnulis ir pirmadienis globoja moteris. Mergaitės, gimusios pirmadienį, tampa puikiomis moterimis, namų židinio ir tradicijų sergėtojomis. Tačiau šie žmonės neretai būna kaprizingi, užsispyrę, jų nuotaika gali pasikeisti akimirksniu, todėl senovėje jie niekada nebuvo skiriami į atsakingas pareigas, kur reikėjo minčių koncentracijos ir racionalaus mąstymo. Jiems patikėdavo šventyklų žynių, gebančių numatyti pasaulio įvykius, postus, nes tai ypač jautrios, jaučiančios net menkiausias vibracijas, intuityvios asmenybės.

Antradienis

Marso stichijos diena laikyta aktyviausių veiksmų laiku. Šią dieną gimusieji būdavo energingiausi, akimirksniu užsiliepsnojantys ir atkaklūs, tačiau dažnai nevaldomi. Puikiausios jų savybės - sugebėjimas kovoti, drąsa, nepakantumas liežuvavimui ir intrigoms. Marso žmogus atkakliai siekia lyderiauti, vadovaujasi greičiau ne protu, o jausmais, aistromis, jo aktyvumas visada nukreiptas į kokį nors tikslą. Neretai lydimi impulsyvumo Marso vaikai nesugeba baigti pradėto darbo, o su tokiu pačiu impulsyvumu griebiasi naujo. Tačiau sėdėti sudėję rankas jie tiesiog nesugeba, o ir antradienį tai daryti, galima sakyti, tiesiog nepadoru.


Trečiadienis

Prekybos, amatų, žinių, reikalų, kuriems reikia iškalbos, bendravimo ir informacijos perdavimo globėjo Merkurijaus valdžia. Žmoguje Merkurijaus valdžia pasireiškia gana pastebimai - trečiadienį gimę žmonės būną kalbūs, komunikabilūs, lengvai išmokstantys informaciją ir laisvai reiškiantys savo mintis. Be to, Merkurijus savo vaikams suteikia apsukrumo, gudrumo, sugebėjimo išsisukti, todėl manoma, kad Merkurijus globoja ir vagis. Žmonės, gimę šią dieną, tiesiog pašaukti dirbti tokius darbus - rašytojo, verslininko, prekybininko, o šiais laikais neabejotinai ir žurnalisto.

Ketvirtadienis

Jupiterio karalija, ir šios dienos žmonės pasižymi "karalių žvaigždės" savybėmis. Jie nė nesistengdami skleidžia valdžią ir savo autoritetą. Tokie žmonės nemato savęs niekur kitur, kaip tik vadovo, kontroliuojančio pavaldinių veiksmus, poste. Jupiterio žmogus aplinkinius nuolat kankina savo pamokslais, visas jo gyvenimas privalo būti nesibaigiantis pavyzdys ir akstinas tobulėti kitiems. Jupiteris globoja valdininkus, įstatymų leidėjus, dvasininkus. Visos pareigos, susijusios su valdymu ir paklusnumu įstatymams, mokymu ir pamokslavimu, nieko vertos be Jupiterio.

Penktadienis

Jausmingosios Veneros metas. Žmogus, gimęs Venerai pavaldžiu metu, veikiamas jausmų (nepainioti su emocijomis). Veneriukai patikimi, praktiški, pasikliauti jais galima bet kur ir bet kada. Penktadienis pasauliui dovanoja estetus, aktorius, taikdarius.

Blogiausias veneriukų variantas - savo jausmų vergai, tinginiai, prisitaikėliai. Manoma, kad ši diena - taikos ir teisingumo, meno, meilės įsikūnijimas. Tai geriausias laikas pažintims, santuokai.

Šeštadienis

Saturnui pavaldi diena. Su šia diena asocijuojasi viskas, kas susiję su asketizmu, paslaptimis. Saturno žmonės dažnai būna vienišiai, nekalbūs. Senovėje tai būdavo puikiausi pretendentai į šnipus ir specialistus tų sričių, kuriose būtina išsaugoti paslaptį.

Saturnas - užsisklendimo savyje simbolis. Tai liūdesio ir susilaikymo, apmąstymų ir ramybės diena. Svarbiausia šią dieną daugiau tylėti, pasikapstyti savo sielos užkaboriuose, įsiklausyti į sąžinės balsą.

Taigi tokia trumpa savaitės dienų (ir joms vadovaujančių planetų) charakteristika: dvi kritinės dienos - antradienis ir šeštadienis (Marsas ir Saturnas), prie jų žengia pirmadienis, dėl savo dvilypiškumo ir nerimastingumo, kurį skleidžia Mėnulis. Laimingų dienų trejetas: saulėtasis sekmadienis, ketvirtadienis ir penktadienis. Trečiadienis (Merkurijus) gali prisijungti prie bet kurios armijos - viskas priklauso nuo žmogaus pozicijos, nes Merkurijus - dievų pasiuntinys ir perduoda jėgą tų planetų, su kuriomis sąveikavo.

Parengta pagal dienraščio "Respublika" priedą "Julius/Brigita"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder