Pavasarinis namų tvarkymas pagal fengšui

Pavasarinis namų tvarkymas pagal fengšui

Pagal Rytų kalendorių, balandis yra pereinamasis mėnuo iš pavasario į vasarą. Šiuo laikotarpiu rekomenduojama įvesti tvarką visur, kas siejama su šeimos sveikata. Taigi jei namų tvarkymą vis atidėliojote, suskubkite pasiraitoti rankoves ir kibti į darbą.

Kad būtume sveiki...

Prieš pradedant generalinį namų valymą, visų pirma būtina išvalyti šaldytuvą ir tas namų vietas, kurios sietinos su maistu. Taigi tvarkome spintas ir spinteles, kur saugomos maisto atsargos, visas lentynas ir dėžutes, kur laikomi prieskoniai. Jei jūsų šaldytuvas senas, blogai veikia, balandis tinkamiausias laikas įsigyti naują. Na, o jei naudoti tinkamas, būtina kruopščiai jį sutvarkyti.

Visų pirma, jokiu būdu negali ten voliotis sugedę produktai, tačiau, pagal fengšui, laikyti jį tuščią taip pat negerai. Tai labai svarbu! Patartina turėti tokių atsargų, kad būtų galima greitai iš jų pagaminti valgio. Tai simbolizuoja jūsų pasiruošimą tinkamai priimti svečius ar pamaitinti "netikėtą pavargusį keliautoją". Jei tokių atsargų neturite, galimas daiktas, sėkmė ir naujos galimybės praeis pro šalį. Jei šaldytuve laikote vaistus, jie turėtų būti vienoje lentynėlėje ar kokioje nors uždaroje dėžutėje.

Pagal fengšui taisykles, šaldytuvas neturėtų stovėti šalia viryklės ar plautuvės. Manoma, kad jei šalia jo yra viryklė, tai šeimoje neišvengiami ginčai, o jei plautuvė - prastėja finansinė šeimos situacija, taip pat ir sveikata. Ant šaldytuvo nelaikykite nei mikrobangų krosnelės, nei kavamalės, nei kitų prietaisų, kurie naudojami gaminant maistą ir gėrimus. Šaldytuvas simbolizuoja šeimos sveikatą ir gerovę, todėl būtina jam skirti pakankamai dėmesio.

SIMBOLIS. Pagal fengšui filosofiją, sveiki augalai namuose - visų šeimos narių geros fizinės sveikatos ir dvasios augimo simbolis. "Fotolia" nuotr.

Balandį generalinio tvarkymo laukia ir vonios kambarys. Pakeiskite užuolaidas, išmeskite nebetinkamus valiklius, atsikratykite sulūžusių daiktų, kai ką pakeiskite naujais. Kokie aksesuarai tinkami vonios kambariui pagal fengšui? Kokie tik norite. Tačiau jokiu būdu tualete nekabinkite fotografijų, nelaikykite sėkmės simbolių, dokumentų, pinigų ar brangių daiktų.

Pageidautina generalinę reviziją atlikti ir namų vaistinėlėje. Išmeskite vaistus, kurių vartojimo terminas pasibaigęs, nusipirkite, kas jums būtina ir reikalinga. Namų vaistinėlė visada privalo būti tvarkinga, tačiau dažniausiai ten prisikaupia visokio šlamšto. Kaip laikymo vieta nerekomenduojama nei svetainė, nei vonia, nei valgomasis.

Prieškambaryje ir koridoriuose turėtų būti pakankamai erdvu ir šviesu - ši namų sritis, pagal fengšui, susijusi su kvėpavimo sistema. Jei prieškambaris užgriozdintas daiktais, tai užsistovėjusi energija gali būti dažnų peršalimo ligų priežastis.

Šį mėnesį nepamirškite ir kambarinių augalų. Nuvalykite ne tik pačius augalus, bet nušveiskite ir vazonus. Neužtenka persodinti sveikas ir išmesti senas, negyvas gėles - rekomenduojam įsigyti bent vieną naują augalėlį. Pagal fengšui filosofiją, sveiki augalai namuose - visų šeimos narių geros fizinės sveikatos ir dvasios augimo simbolis.

Kad lydėtų sėkmė...

Pagrindinė fengšui namų tvarkymo taisyklė: "Prieš įsigydami ką nors naujo, išmeskite kažką seną." Mūsų nuotaika ir emocijos susigeria ten, kur mes gyvename, ten kaupiasi ir keičia ne tik būsto energiją, bet ir mūsų savijautą. Norite, kad į jūsų namus ateitų sėkmė - atsikratykite dulkių ir visokio šlamšto.

Namai - tai mūsų gyvenimo atspindys. Pagrindinė taisyklė - švara! Net ir nedidelė netvarka trukdo normaliai energijos tėkmei. Tai neleidžia mums judėti pirmyn ir siekti savo tikslų. Taigi tvarkymosi procesas - vienas svarbiausių fengšui principų.

SUSIJĘ. Netvarka bute, išmėtyti daiktai, neplauti indai - visa tai tolygu minčių chaosui jūsų galvoje. "Fotolia" nuotr.

Labai dažnai nebemadingi drabužiai, seni baldai, dėžės su nereikalingais vaikiškais žaislais, pasenusi buitinė technika, daiktai, kuriais ilgą laiką niekas nesinaudojo, - visa tai kaupiasi spintose, sandėliukuose, balkonuose ir neskleidžia teigiamos energijos.

Pagrindinė virtuvės problema - indų ir elektros prietaisų kaupimasis. Fengšui meistrai pataria kuo mažiau naudoti elektronikos prietaisų, tačiau šiuolaikinei namų šeimininkei tai sunkiai įgyvendinama, juk technika padeda susitvarkyti su namų ruoša daug efektyviau ir greičiau. Šią problemą iš dalies gali padėti išspręsti daugiafunkciai prietaisai, pvz., daugiafunkcis puodas.

Svetainėje ir miegamajame turi būti užvis švariausia, juk tai tos namų zonos, kur mes ilsimės, kaupiame jėgas, todėl ramybė, jaukumas ir švara bus raktas į puikų miegą ir energiją visai dienai.

Balkonas, užgriozdintas daiktais, liudija apie permainų ateityje baimę. Atlaisvinkime jį - ir gyvenimas tekės ramiai.

Teigiamai energijai reikia švaros

Kai namai išvaduoti nuo gausybės nereikalingų daiktų, valome dulkes ir nešvarumus. Metodai - įprasti: darbas pasitelkiant dulkių siurblį, grindų šluotą etc. Svarbiausia, kad būtų pasiekta optimalios švaros ir či energija galėtų nekliudoma cirkuliuoti. Ten, kur gausu dulkių, žmogus jaučiasi labiau pavargęs ir suirzęs.

Namų tvarkymas bus kur kas paprastesnis ir užims mažiau laiko, jei rinksitės kokybiškus valymo įrankius ir reikmenis. Be to, ir pats rezultatas bus labiau džiuginantis, jei turėsite reikiamos formos šluotą, kuria lengvai pašalinsite visus nešvarumus ir dulkes sunkiai pasiekiamose vietose: po sofomis, spintomis, nuo kiekvieno tolimesnio kampo ar nišos.

Manoma, kad teigiama energija kyla į viršų, o apačioje lieka neigiama. Pastarąją pajėgi absorbuoti yra druska. Kad energiškai išvalytume grindis ir kilimus, reikia pabarstyti druska, palaukti kurį laiką ir išsiurbti. Taip pat druskos galima įberti į vandenį, kuriuo plausime grindis.

Fengšui pataria:

kasdien išneškite šiukšles;
prieš įsigydami daiktą gerai pagalvokite, ar jis tikrai reikalingas;
ugdykitės įprotį visus daiktus dėti į savo vietas;
ypatingą dėmesį skirkite santechnikai: niekas neturi varvėti, tekėti, klozeto dangtį laikykite nuleistą, vonios užuolaidą - užtrauktą;
dulkių siurblį geriausia laikyti už uždarų durų.

Reklama: magnetinis langų valytuvas

Parengė Audronė JUCEVIČIENĖ

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder