Patiekalai iš ridikėlių

Patiekalai iš ridikėlių

Užsiauginote ridikėlių tiek, kad nepajėgiate suvalgyti, o įprastos jų salotos jau visai nevilioja? Išbandykite šiuos receptus.

Ridikėlių aptepas

Saują ridikėlių reikia nuplauti ir smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti stambia tarka. 250 g varškės ištrinti su 150 g natūralaus jogurto ir sukapota šalavijo šakele. Varškę sumaišyti su ridikėlių mase, paskaninti pipirais, druska, keliais citrinų sulčių lašais.

Aptepas ypač gardu su sveikų grūdų duona, skrebučiais.

Balti "šaltibarščiai"

2 porcijoms reikės: 200 g ridikėlių, 250 ml kefyro, 100 ml grietinėlės (riebumą renkamės pagal pageidavimą, nors skaniau su plakamąja), šaukšto citrinos sulčių, druskos, smulkintų svogūnų laiškų, petražolių, krapų.

Ridikėlius sutarkuojame stambia tarka. Užpilame šaltu kefyru ir išmaišome. Atskirai sumaišome grietinėlę su citrinos sultimis, supilame į ridikėlius su kefyru, suberiame žalumynus, pagardiname druska. Išmaišome, supilame į lėkštes ir patiekiame. Jei norite šaltesnės sriubos, prieš patiekdami palaikykite ją šaldytuve.

Ridikėlių ir špinatų salotos su sūriu

4 porcijoms reikės: 150 g jaunų špinatų lapų, 2 ryšulėlių ridikėlių, 200 g sūrio, 1 ryšulėlio petražolių, 4 šaukštų baltojo vyno acto, 1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių, 6 šaukštų aliejaus, 4 riekelių rupių miltų duonos, 20 g sviesto, druskos, pipirų.

Špinatus reikia nuplauti ir nusausinti, ridikėlius supjaustyti griežinėliais, sūrį - nedideliais gabaliukais, petražoles susmulkinti ir viską sumaišyti. Suplakti actą, garstyčias, prieskonius ir aliejų, užpilti ant salotų, išmaišyti. Duoną supjaustyti kubeliais, maišant paskrudinti su sviestu, sudėti į salotas ir iškart patiekti į stalą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder