Parduodamas karūnos atsisakiusio britų karaliaus "Cadillac"

Parduodamas karūnos atsisakiusio britų karaliaus "Cadillac"

Automobilių kolekcininkai galės prisiliesti prie karališkosios istorijos. Niujorke vyksiančiame aukcione bus galima ne tik pasigrožėti, bet ir įsigyti prabangų Britanijos Vindzoro kunigaikščių „Cadillac“.

Vienas garsiausių kada nors sukurtų „Cadillac“ automobilių dar vadinamas „kunigaikštiene“. Šį ištaigingą automobilį 1941 metais „General Motors“ sukūrė specialiai Britanijos Vindzoro kunigaikščiui Edwardui VIII, kadaise atsisakiusiam Britanijos karūnos, ir jo žmonai Wallis Simpson, dėl kurios karalius ėmėsi šio skandalingo žingsnio.

Tai buvo pagrindinė transporto priemonė, kuria kunigaikščių šeima važinėdavosi viešėdama Niujorke. Automobilio durelės ir sparnai puošti rankų darbo raižiniais, salone – riešutmedžio apdaila, vilnonis kilimas, atlasinės užuolaidėlės privatumui išsaugoti, velvetu dailinta dėžutė specialiai kunigaikštienės papuošalams.

„Tai buvo mėgstamiausias kunigaikščių automobilis, sukurtas atsižvelgiant į išskirtinius karališkosios šeimos poreikius. Šiame „Cadillac“ buvo įrengti skėčių laikikliai, cigarų dėklas su unikalia drėgmę reguliuojančia sistema, specialus radijas ir kitų unikalių prietaisų“, – sako RM aukciono viceprezidentas Alainas Siquindo.

Prieš tapdamas kunigaikščiu Edwardas VIII buvo Britanijos karalius, tačiau 1936 metais atsistatydino, kad galėtų vesti išsiskyrusią amerikietę Wallis Simpson. Šis karaliaus žingsnis sukėlė konstitucinę krizę šalyje, o kartu tapo viena skandalingiausių ir romantiškiausių 20 a. meilės istorijų. Po atsistatydinimo Edwardas su žmona tapo Vindzoro kunigaikščiais.

„Daug žmonių nori įsigyti šį automobilį. Susidomėjimą išreiškia ne tik „General Motors“ kurtų automobilių gerbėjai, bet ir karališkosios istorijos mėgėjai – juk tai unikali galimybė, leidžianti pasijusti istorijos dalimi“, – sako A. Siquindo.

Vienuolika metų kunigaikščiams tarnavęs automobilis buvo sugedęs ir viešumoje nebuvo rodomas iki 1952 metų. Jį tikimasi parduoti bent už 800 tūkst. dolerių, tačiau Niujorko aukcione šis automobilis tikrai ne brangiausias.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder