Nuo 1985 metų smurto scenų su ginklais filmuose padaugėjo tris kartus

Nuo 1985 metų smurto scenų su ginklais filmuose padaugėjo tris kartus

JAV tyrimas rodo, kad nuo 1985 metų filmuose, kurie vertinami, kaip tinkami paaugliams, smurto scenų su ginklais padaugėjo tris kartus, informuoja BBC.

Nuo 1950 metų visų rūšių smurto filmuose padaugėjo dvigubai. Vienas iš tyrimo "Gun Violence Trends in Movies" autorių Danielis Romeris (Daniel Romer) su kolegomis ištyrė po 30 daugiausia uždirbusių filmų kiekvienais metais nuo 1950 iki 2012 metų. Iš viso 945-iuose filmuose buvo 17 695 smurto scenos. Tyrėjai peržiūrėjo 420 filmų, sukurtų nuo 1985 metų, ir 396-iuose iš jų rado įvairių smurto scenų. 783 scenose buvo rodomas smurtas su ginklais.

Pagal JAV filmų vertinimo sistemą, reitingas "PG-13" perspėja tėvus, kad filme gali būti medžiagos, netinkamos jaunesniems nei 13 metų žiūrovams, bet bilietų į tokius filmus pardavimas jaunesniems asmenims nėra ribojamas. "R" reitingo filmus jaunesni nei 17 metų asmenys gali žiūrėti tik kartu su bent vienu iš tėvų.

Nustatyta, kad pernai "PG-13" reitingo filmuose buvo netgi daugiau nei "R" reitingo filmuose. Tyrimo autoriai mano, kad griežtesni apribojimai filmams dažniau taikomi dėl sekso scenų nei dėl smurto. D. Romeris siūlo Amerikos filmų asociacijai pakeisti filmų vertinimo sistemą, kad ji geriau apsaugotų jaunus žiūrovus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder