Neįprasta vyro kolekcija - bambos pūkeliai

Neįprasta vyro kolekcija - bambos pūkeliai

Vienas Australijos bibliotekininkas jau 26 metus susikoncentravęs aplink savo bambą. Mat jo pomėgis – rinkti bambos pūkelius.

Grahamas Barkeris sukaupė jau 22,1 gramo pūkelių nuo tada, kai ėmėsi šio neįprasto hobio. Pomėgis jam užtarnavo vietą Guinesso rekordų knygoje, praneša telegraph.co.uk.

Jo motyvacija buvo, kaip G. Barkeris pats sako, "elementarus smalsumas", tad 1984 m. jis ir pradėjo rinkti savo kolekciją.

"Vieną vakarą, kai nelabai turėjau ką veikti, pastebėjau pūkelius savo bamboje ir man pasidarė įdomu, kiek vienas žmogus tokių pagamina. Supratau, jog vienintelis būdas sužinoti – patikrinti pačiam", – sakė bibliotekininkas.

G. Barkeris deda kolekciją į stiklainius ir žymi juos spalvų kodais.

45-erių australietis tris stiklainius bambos pūkelių pardavė muziejui. "Tikros vertės jie neturi, tačiau tai unikali pasaulyje rekordinė kolekcija, kuri gali būti vertinama kaip kultūrinis palikimas ar bent jau smalsumo vertę ji turi", – sakė G. Barkeris.

Nors dauguma žmonių vertina kolekciją teigiamai, tačiau „atsiranda keletas, dažniausiai moterys“, kurioms bambos pūkeliai atrodo gana bjaurus dalykas.

G. Barkeris sakė, jog pažįsta daugiau žmonių, renkančių bambos pūkelius, tačiau niekas neužsiima šiuo hobiu taip ilgai. Bibliotekininkas paaiškino: "Vienas vyras būtų tęsęs šį pomėgį, bet vedė, o žmona liepė jam liautis."

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder