Naujosios Zelandijos ekspertai spėlioja dėl kašalotų žūties

Naujosios Zelandijos ekspertai spėlioja dėl kašalotų žūties

Naujosios Zelandijos ekspertai spėlioja dėl dvylikos kašalotų žūties. 12-14 metrų ilgio gyvūnų maitos praėjusiomis dienomis buvo išmestos į krantą netoli Kaupokonui Šiaurinėje saloje, pirmadienį pranešė Jūrų apsaugos tarnyba DOC.

Spėjama, kad vienos kaimenės patinai nugaišo jau jūroje. To priežastis nežinoma. Iš viso 12 dvėsenų nuo ketvirtadienio rasta iš dalies sunkiai pasiekiamoje teritorijoje vakarinėje pakrantėje. Naujojoje Zelandijoje vis pasitaiko, kad į krantą yra išmetami banginiai. Tačiau itin retas atvejis, kad toks likimas ištinka ir milžiniškus kašalotus.

Naujosios Zelandijos čiabuviai - maoriai - teigė esantys ištikti šoko. Maorių atstovė Bonita Bigham radijui sakė: „Gali pasitaikyti, kad į krantą išmetamas vienas banginis. Tačiau net seniausieji mūsų negali prisiminti, kad būtų išmesta tiek daug, kiek praėjusią savaitę“. Esą apie tai nežinoma ir iš ankstesnių kartų pasakojimų.

DOC duomenimis, pastarąjį kartą tiek daug kašalotų buvo išmesta 2003-iaisiais. 1972-aisiais Naujojoje Zelandijoje jų būta net 72. Vienas dažniausių paaiškinimų būna tas, kad vedlys praranda orientaciją, o juo tada paseka kiti gyvūnai. Tačiau tai pastarojo atvejo nepaaiškina, nes veikiausiai visi kašalotai nugaišo jau vandenyje. Mįslę turėtų padėti įminti maitų autopsija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder