Naujausiame Manto Petruškevičiaus kūrinyje – įspūdingi gėlių debesys

Naujausiame Manto Petruškevičiaus kūrinyje – įspūdingi gėlių debesys

Vilniaus širdyje įsikūrusiame prekybos centre „Europa“ sklando įspūdingi gėlių debesys – floristas ir dekoro meistras Mantas Petruškevičius iš maždaug 4 tūkst.gėlių žiedų sukūrė instaliaciją „Kabantys sodai“, į kurią gali panirti kiekvienas prekybos centro svečias.

Dauguma „Europoje“ įsikūrusių prekybos ir paslaugų vietų, kurios atvėrė duris Lietuvoje sušvelnėjus karantino sąlygoms, taip pat jau kviečia atrasti pavasario spalvas bei įkvėpimą.

Pasak M. Petruškevičiaus, milžiniški ryškių gėlių debesys – pavasario staigmena visiems prekybos centro lankytojams. „Idėją kūriniui padiktavo „Europos“ erdvė ir aplinka. Iškart supratau, kad savo debiutui čia noriu sukurti įspūdingą ir modernią kompoziciją, kuri būtų matoma vos įžengus į prekybos centrą, ir matoma iš visų pusių“, – atskleidžia dekoratorius.

M. Petruškevičiaus komandai prireikė maždaug 4 dienų darbo, kad penki 2-3 metrų dydžio debesys iš džiovintų ir dirbtinių gėlių pakibtų virš žemės ir priverstų kiekvieną prekybos centro svečią pakelti žvilgsnį aukštyn. Naujausią savo kūrinį dekoratorius vadina moderniu, futuristišku ir įkvėptu „Europos“ dvasios – diktuoti madas ir žvelgti į ateitį.

Ypač stiprų įspūdį patiria lankytojai, žengiantys po gėlių debesimis specialiai paklota veidrodine danga ir netikėtai atsiduriantys instaliacijos centre.

„Kiekvienas svečias turi galimybę bent akimirką pasiduoti žydinčio pavasario jėgai. Instaliaciją pavadinome „Kabantys sodai“,taigitikiu, kad kūrinys dovanos daug šviesių, gerų emocijų“, – sako M. Petruškevičius ir priduria, kad įgyvendinta idėja atveria laisvę dalintis jausmais ir skleisti pavasario nuotaiką socialiniuose tinkluose.

„Visada mąstau apie žmones, kurie išvys ir pajus mano kūrinius. Galbūt norės įsiamžinti, vėliau prisiminti įspūdį, papasakoti kitiems. O kūrinys„Kabantys sodai“ yra ypatingas tuo, kad yra daugiaprasmis ir įvairialypis – nėra vieno atsakymo, ką jis reiškia – kiekvienas iš mūsųinstaliaciją gali pajausti ir suprasti skirtingai, savaip“, – pastebi M. Petruškevičius. 

Dekoratoriaus teigimu, didelio tūrio, bet jaukioje „Europos“ erdvėje sukurti proporcingą ir lankytojus įtraukiančią instaliaciją buvo nemažas iššūkis, kaip ir per karantiną sulaukti anksčiau užsakytų 4 tūkst. gėlių iš Vokietijos ir Ispanijos. Kūrinyje akis džiugina hortenzijos ir burnočiai, kurių pavadinimas „amaranthos“ graikiškai reiškia nevystančią gėlę, tad floristas tikisi, kad kompozicija džiugins visus ir sulaukus vasaros.

Savo ruožtu prekybos centro „Europa“ direktorė Rasa Vileikytė pastebi, kad kūrinys dienos šviesą išvydo kaip tik prieš Mamos dieną – vieną gražiausių pavasario švenčių, kai brangiausiam žmogui dovanojami gėlių žiedai, malonūs žodžiai ir mielos dovanos.

Todėl ir „Europoje“ duris atvėrusios parduotuvės – pilnos puikių dovanų idėjų, tad rasti stilingą bei įkvepiantį pirkinį galima lengvai – kaip ir mėgautis pavasario šiluma.

„Europoje“ šiuo metu jau veikia „Apranga“, „Danija“, „Suitsupply“„Gerry Weber“, „Marc Cain“, „Marella“ „Pennyblack“, „Marc O‘Polo“, „Coccinelle“ ir kitos parduotuvės. Grožioprekes ir paslaugas teikia „Figaro“, „Beauty Nail“, „Cascada“, „Douglas“, „Gentleman‘s Empire“ ir kt. Netrukus duris atvers ir naujovių pirkėjams pasiūlys „Ecco“, „Michael Kors“ ir „Locals.lt“parduotuvės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder