Naujas Anglijos miesto vardas - Lenkija

Naujas Anglijos miesto vardas - Lenkija

Vieno Anglijos miestelio gyventojai, pasipiktinę Rytų europiečių antplūdžiu, savo gyvenamą vietą „pervadino“ Lenkija. Užrašas „Poland“ dažais buvo užpurkštas ant pagrindinės Herefordo miesto iškabos, rašo skelbia 15min.lt.

Hereforde gyvena ir dirba apie 2,5 tūkst. lenkų imigrantų. Daugiausia jų darbuojasi vaisių surinkėjais netoliese esančiuose soduose.

„Herefordo miesto iškabą apipurškė lenkų kiekiu mieste pasipiktinę gyventojai“, – rašodailymail.co.uk.

Pasak žiniasklaidos, vietiniai gyventojai yra susirūpinę, kad miestelis praranda savo veidą, kai jame apsigyveno šitiek emigrantų.

„Manau, kad daugeliui žmonių kelia nerimą tai, kad miestelis labiau panašėja į Krokuvą nei į tradicinį anglišką prekybinį miestą. Sveikinu žmones, kurie užpurškė miestui naują vardą, nes dauguma žmonių jaučia, kad čia nebėra Herefordas “, – sako 45 m. miestelio gyventojas Johnas Bullas.

Tuo tarpu Herefordo laikraštis „Hereford Times“ pasipiktino tokia nacionalinio leidinio „The Daily Mail“ publikacija.

Jo teigimu, Herefordo meras itin vertina imigrantų indėlį šalies ūkyje.

Miesto tarybos narys Peteris McCaullas, kurio paties gyvenimo draugė yra lietuvė, pareiškė, kad „Daily Mail“ požiūris yra senamadiškas.

Herefordo policijos pareigūnas Nickas Semperas „Hereford Times“ aiškino, jog policijos nuomone, užrašą „Poland“ ant miesto riboženklio nesiremdamas politiniais motyvais užpurškė koks nors pokštininkas.

Pareigūno teigimu, mieste nėra įtampos tarp vietinių ir imigrantų bendruomenių.

Tuo tarpu dailymail.co.uk pažymi, kad problemos dėl imigrantų antplūdžio Didžiojoje Britanijoje prasidėjo po to, kai 2004 m. į ES įstojus Lenkijai, Lietuvai, Latvijai, Estijai ir kitoms šalims, šių valstybių gyventojams suteikta teisė laisvai dirbti Jungtinėje Karalystėje.

Eurostato duomenimis, Didžiojoje Britanijoje pernai gyveno apie 541 tūkst. lenkų, tačiau manoma, kad realiai imigrantų iš Lenkijos šalyje kur kas daugiau.

Vietinius gyventojus piktina ir tai, kad Rytų Europos bendruomenių parduotuvės su iškabomis nevalstybine kalba ir įvairūs kelio ženklai, nuorodos lenkų ar lietuvių kalbomis tapo įprastu reiškiniu.

Be to, imigrantų antplūdis privertė kai kuriose britų mokyklose kurti papildomas klases, kuriose daugumai moksleivių anglų kalba nėra gimtoji.

Skaičiuojama, kad vienas iš keturių Didžiojoje Britanijoje gimstančių vaikų yra lenkų tautybės.

2010 m. šalyje gimė 20 tūkst. lenkų, maždaug po 50 kasdien.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder