NASA į kosmosą paleido juodųjų skylių ieškosiantį teleskopą

NASA į kosmosą paleido juodųjų skylių ieškosiantį teleskopą

JAV Aeronautikos ir kosmoso agentūra (NASA) pranešė, kad į kosmosą paleido didžiausios energijos rentgeno spindulius aptinkantį teleskopą, kuris bus naudojamas juodosioms skylėms ieškoti, rašo "The Telegraph".

Teleskopas "NuSTAR" padės aptikti didžiausios energijos juodąsias skyles, apie kurias mokslininkai turi mažiausiai informacijos. Projekto tikslas - tirti įvairius energetinius reiškinius, tokius kaip galaktikų spiečiai, juodosios skylės ir didžiulių žvaigždžių sprogimai. Teleskopas taip pat padės ištirti Saulės atmosferą.

"NuSTAR" teleskopas veiks išvien su kitais NASA teleskopais. NASA astrofizikos skyriaus direktorius Paulas Hertzas sakė, kad naujasis teleskopas teiks papildomų duomenų didesniems NASA projektams ir "atvers naują langą į visatą".

"NuSTAR" projekto mokslininkė Fiona Harrison sakė, kad tai pirmasis teleskopas, galintis užfiksuoti didžiausios energijos rentgeno spindulius, ir juo darytos nuotraukos bus 10 kartų aiškesnės ir 100 kartų tikslesnės nei anksčiau šioje spindulių spektro dalyje užfiksuoti vaizdai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder