Namų ruoša ir gali būti magiška

Namų ruoša ir gali būti magiška

Žmonės nuo seno tikėjo, kad bet kuris namų ruošos darbas yra savotiškas magiškas ritualas, kurį būtina atlikti pagal visas taisykles. Neatsitiktinai su namais susiję tiek liaudiškų prietarų ir pranašingų ženklų. Namų magija „veikia“ ir šiuolaikiniuose butuose. Į namus galima pritraukti pinigų ir malonių svečių, o galima - vaidų ir pavyduolių. Nenorite nemalonumų? Tuomet nenumokite ranka į protėvių palikimą.

Prietarų, susijusių su darbais namuose, istorija yra ilga. Pavyzdžiui, posakis „nešti šiukšles iš namų“, reiškiantis, kad žmonės viešina savo šeimos problemas, anksčiau visai nebuvo alegorinis. Senovėje buvo tikima, kad negalima šluoti šiukšlių už būsto slenksčio: per jas įmanoma užkerėti namus, nes šiukšlės energijos lygmeniu susijusios su namais. Šiukšlės buvo kruopščiai surenkamos ir deginamos krosnyje arba užkasamos slaptoje vietoje.

Šiuolaikinis prietaras skelbia: „Negalima nešti šiukšlių iš namų saulei nusileidus“ - nebus pinigų. Senovėje buvo tikima, kad sutemus į namus užsuka gerosios dvasios. Pamačiusios nešvarą, jos gali nebeateiti ir kartu neberodyti šeimininkams savo palankumo. Tad gerovę jie matys kaip savo ausis!

Negalima šluoti arba plauti grindų iškart po to, kai išvyksta jums artimas ir brangus žmogus. Žmogaus pėdsakuose yra jo auros dalelių, o jei jos išliks, „savininkas“ anksčiau ar vėliau grįš. Jei jos iškart bus „nuplautos“, nieko neliks. Užtat drąsiai galite plauti grindis, vos iš namų išeina nepageidaujamas svečias arba namiškis, kurio nenorite matyti. Gali būti, kad jis nebenorės vėl čia grįžti.

Šluotos - atskiras punktas. Magiškos tradicijos, susijusios su šluota, kilo iš žilos senovės. Senovės Kinijoje buvo garbinama šluotos deivė, vadinama Ponia su šluota. Ji gyveno Šluotos žvaigždėje ir valdė orus. Jei ilgai lydavo, kinai valstiečiai iš popieriaus iškirpdavo šluotą ir pritvirtindavo ją prie tvoros - taip prašydavo deivės pagalbos, melsdami atsiųsti gerą, saulėtą orą.

Meksikos indėnai - actekai turėjo savo Ponios su šluota analogą - deivę Tlasolteotl. Ji būdavo vaizduojama su šluota rankoje arba raita ant jos. Actekų žyniai jos garbei smilkydavo juodus smilkalus ir mesdavo į laužą nendrines šluotas - deivės simbolį. Buvo tikima, kad ji „iššluoja“ nuodėmes ir blogus poelgius.

Rusioje nuo seno buvo tikima, kad į naujus namus negalima neštis senos šluotos - tai prišaukia nemalonumus. Jei nusipirkote naują šluotą, iš pradžių ja ką nors įšluokite į namus, o tik paskui šluokite grindis. Šluota visada turi būti laikoma šeriais aukštyn - tai pritrauks sėkmę. Kai naudojatės ja pirmą kartą, galima sugalvoti norą - būtinai išsipildys. Jei šluota iškrito jums iš rankų, taip pat sugalvokite norą ir tik po to pakelkite.

Manoma, kad plaušinė šluota ir grindų skudurai taip pat pasižymi magiškomis savybėmis. Skudurą naudinga padžiauti namo užkampyje (jei gyvenate nuosavame name) - tapsite nepažeidžiami juodosios magijos. Tačiau tada geriau šiuo skuduru grindų nebeplauti. Nereikia peržengti per gulinčią ant grindų šluotą arba skudurą - laukia bėda. Nepatingėkite jų pakelti.

Indašluostės taip pat gali pasitarnauti magiškiems tikslams. Beje, jų taip pat negalima persigabenti į naują vietą. O nukniaukti tokią šluostę iš sėkmės lydimų kaimynų - verta. Tačiau rizikuojate ne tik sugadinti santykius, bet ir pertempti pas save jų problemas (o problemų turi visi). Todėl vis dėlto geriau naudotis savomis indašluostėmis.

Kasmet surinkite visus senus skudurus, susikaupusius namuose, visą šlamštą ir tuos daiktus, kurie tik užgriozdina butą, ir juos išmeskite, o dar geriau - sudeginkite (jei turite tam tinkamą vietą). Kartu su jais dings visi vaidai ir nuoskaudos, susikaupusios per tuos metus.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder