Morkiniai kotletai pagal Gintarą Vaičekauską

Morkiniai kotletai pagal Gintarą Vaičekauską

"Vakarų ekspresas" kaišioja nosį į žinomų žmonių virtuves, domėdamasis, ką jie gamina. Šį kartą kalbinome "Balticum" televizijos laidos "Reidas" vedėją.

"Aš mėgstu gaminti, bet pasakysiu vieną receptą, po kurio iš turgaus dings morkos, o Kretingos rajono ūkininkas Baltuonis, kuris pardavinėja kalakutieną, bus man dėkingas ir pastatys man paminklą.

Receptas yra toks: imi pusę kilogramo baltos kalakutienos faršo, įberi druskos, šviežiai maltų pipirų, šaukštą kuskuso (tai kruopos kaip manai, bet skanesnės), įmuši kiaušinį. Viską sumaišai. Ir tą faršą užtarkuoji morkom, bet faršo ir morkų turi būti per pusę.

Darai morkinius kotletus, pakepi keptuvėje, dedi į indą ir troškini natūralios gamtos jogurte (užtenka dviejų pakelių). Ir jau tada žmogus, suvalgęs du kotletus su šviežiom bulvėm, netenka sąmonės ir krenta po stalu iš to skanumo, kaip tas virėjas iš "Gustavo enciklopedijos".

Gerti nieko nereikia: arba valgai, arba geri. Receptą pasakė mano draugas Paulius, mano žmona taip pat nukrito po stalu ir dar sulaužė medinę kėdę. Ji ir mano mama tuos kotletus valgė ištisą savaitę, atrodė, kad tai yra vienintelis maistas: tie kotletukai minkštučiai, puručiai, tos morkytės - krimst krimst...

Morkų kainos nei auga, nei krinta Lietuvoje, todėl siūlau paragauti."

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder