Mėsainis pagamintas institute Nyderlanduose. Mokslininkai paėmė karvės ląstelių, iš jų išaugino raumens skaidulas ir jas užšaldė. Buvo išauginta pakankamai skaidulų ir jas atšildžius suformuotas mėsos paplotėlis.
Laboratorijoje išauginta mėsa natūraliai yra baltos spalvos ir dar tik bandoma ją padaryti kuo panašesnę į natūralią jautieną. Per spaudos konferenciją pristatomas mėsainis yra tik pirmasis bandymas. Jis raudonai bus nudažytas burokėlių sultimis bei bus pridėta duonos trupinių, karamelės ir šafrano, kurie turėtų pagerinti skonį. Žadama, kad mėsainis nebus itin skanus, bet tikimasi, kad jis bus "pakankamai geras".
Bandoma mėsą auginti laboratorijose, nes įprastoms gyvulių fermoms reikia labai daug pašaro ir jos išskiria didžiulius kiekius šiltnamio efektą sukeliančių dujų. Taip pat teigiama, kad laboratorijoje auginta mėsa ne tik padėtų taupyti energiją ir išteklius, bet ir geriau paskirstyti maistą pasaulyje, kur dalis žmonių yra nutukę, o dalis - badauja. Kritikai teigia, kad neigiamą fermų poveikį aplinkai būtų lengviau sumažinti tiesiog valgant mažiau mėsos.
Spaudos konferencija vyks pirmadienį popiet ir bus tiesiogiai transliuojama internetu.
Rašyti komentarą