Modeliais gali būti ir penkiasdešimtmetės

Modeliais gali būti ir penkiasdešimtmetės

Praėjusią savaitę vykusiose Juodkrantės kurorto dienose išskirtinę kolekciją pristatė ir drabužių dizainerė Sonata Žiži. Daugeliui įspūdį darė tai, kad kolekciją pristatė neprofesionalios manekenės.

Ši kolekcija - kurta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Kostiumai atspindi kiekvieno iš 10-ies dešimtmečių madą.

Visų kostiumų pristatymą jungė sena lietuviška muzika. Tiesa, kurorto dienose nebuvo pristatyta visa kolekcija - iš 40-ies kostiumų buvo parodyti tik 14.

Įdomu tai, kad kolekciją pristatę modeliai nebuvo profesionalūs - tai buvo paprastos merginos, kurias S. Žiži rado socialiniuose tinkluose. Merginos - skirtingos - vienos labai lieknos, kitos su pilvuku, aukštos, žemos, jaunos. Jauniausiai merginai buvo vos 14 metų, o vyriausiai - virš 50.

"Drabužiai nėra skirti jaunystei, kolekcija turi būti skirta įvairiausio amžiaus moterims", - savo modelių pasirinkimą komentuoja dizainerė.

Kolekcijai pasiūti dizainerei prireikė dvejų metų. Ji sako, kad taip yra dėl to, kad ne visada gimsta idėjos, kiekvienas drabužis turi būti apgalvotas, o po to - kruopščiai pasiūtas.

Suorganozuoti pristatymą prireikė dviejų savaičių.

"Klaipėdoje tokie pristatymai - retas dalykas, todėl nėra jokių agentūrų ar kitų profesionalų, kurie dirbtų būtent su tokiais renginiais" - komentavo S. Žiži.

Dizainerė sako, kad drabužius kuria ne parduoti ir kasdien nešioti, o menui. Ji mielai juos skolina aktoriams, filmų kūrėjams ir tiems, kuriems šių drabužių reikia scenoje.

Tokias kolekcijas dizainerė kuria jau 24 metus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder