Mėgstate aštriai? Esate rizikos mėgėjas

Tyrimo rezultatai patvirtino, jei mėgstate aštriai - esate rizikos mėgėjas

(1)

Kasmet Maisto technologų instituto pristatomame tyrime tvirtinama, kad egzistuoja ryšys tarp pomėgio valgyti aštriai ir rizikuoti.

Dažniausiai žmonės, nemėgstantys aštrių pojūčių, nemėgsta ir aštraus maisto.

Kuo aštresnis maistas, tuo jis jiems mažiau skanus, priešingai nei rizikos mėgėjams.

Tyrėjai nenustebo aptikę ryšį tarp aštraus maisto ir rizikos, tačiau tvirtina nesitikėję, kad koreliacija tarp jų bus tokia didelė.

Tai, kad egzistuoja toks stiprus ryšys tarp pomėgio valgyti aštriai ir polinkio rizikuoti - išties šokiruoja“, - teigė tyrimo autoriai ir pridūrė, kad šio atlikto tyrimo rezultatai kur kas tvirtesni nei ankstesnių tyrimų, analizavusių asmenybės bruožų ir maisto skonio ryšius.

Tyrime dalyvavo du šimtai 18-45 metų amžiaus nerūkančiųjų. Jų polinkiui į riziką ištirti buvo naudojamas AISS (stipresnių pojūčių įvertinimo) testas.

Dalyvių buvo klausiama, kokio tipo pojūčius jie mėgsta: pavyzdžiui, garsiai klausytis muzikos, žiūrėti įtampos kupinus filmus, sakyti viešas kalbas, lošti, stovėti aukštai ir žiūrėti žemyn, bei panašių dalykų, - aiškino tyrėjai.

Dalyviams, kuriems buvo nustatytas polinkis į aštresnius pojūčius, buvo išdalinta po stiklinę vandens su šiek tiek ištirpinto kapsicino - medžiagos, pasižyminčios deginančiu skoniu, gamtoje randamos aitriuosiuose pipiruose.

Jų paprašyta gurkšnį šio tirpalo keletą sekundžių paskalauti burnoje ir išspjauti.

Kai kapsicinas ėmė veikti, dalyvių paklausta, kaip šie mėgsta aštrius patiekalus.

Eksperimento dalyviai, AISS teste surinkę mažai taškų, nurodė, kad aštraus maisto nemėgsta, o surinkę daug - kad toks maistas jiems patinka.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder