Manipuliatoriai namuose, svečiuose ar darbe: 5 būdai, kaip juos valdyti

Manipuliatoriai namuose, svečiuose ar darbe: 5 būdai, kaip juos valdyti

Manipuliatoriai viską daro dėl savo asmeninės naudos. Jiems nerūpi kitų jausmai ir pojūčiai. Jiems rūpi tik jų pačių gyvenimas.

Todėl labai svarbu nepasiduoti jų triukams ir netapti jų auka. Kaip juos ištrinti iš savo gyvenimo?

Štai 5 patarimai, kaip priversti manipuliatorių palikti jus ramybėje:

1. Būkite tikri

Manipuliatoriai pamato žemos savivertės žmones. Jie valgo juos, lyg tai būtų narkotikas. Ir lengviau manipuliuoti tais, kurie abejoja savimi.

Todėl reikia mokytis pasitikėti savimi. Jei tai spinduliuosite ir galėsite ginti savo interesus, tai atbaidys manipuliatorių. Jis supras, kad vargu ar gali jus išnaudoti savo naudai.

Kartais manipuliatorius bus atkaklesnis. Todėl ateityje turėsite apsisaugoti. Bet vieną dieną jis pasiduos ir supras, kad esate stipresnis už jį.

2. Būkite stabilus

Manipuliatoriai yra labai sudėtingi. Jie bandys iš jūsų gauti informacijos, o tada, remdamiesi ja, bandys priversti jus daryti tai, ko jie nori.

Jie gali įgyti jūsų pasitikėjimą ir tikėtis, kad taip padarysite jiems nuolaidų. Bet to daryti neverta. Turite būti atsparūs tam, ką jie jums sako, ir nepasiduoti jų norams ar melui.

3. Išmokite pasakyti „ne“

Bet kurioje situacijoje galite pasakyti „ne“. Ir jie nieko negali padaryti.

Kodėl turėtumėte ginčytis ar daryti tai, kas jums nepatinka? Jūs visada galite atsisakyti. „Ne“ yra labai stiprus žodis.

4. Pasitikėkite tik savimi

Manipuliatoriai priverčia aukas abejoti savo jausmais. Jie bandys suvaidinti sceną ir pasakys, kad jūsų gyvenimas yra griuvėsiai arba kad esate emociškai nestabilus. Galų gale jiems lengviau valdyti silpną ir abejojantį žmogų.

Tokiu būdu jie bandys jus palaužti ir priversti būti pavaldžiam jiems.

Tačiau neleiskite jiems nuspręsti, kaip jaučiatės. Ar nutiko kokia bėda? Palikite kambarį ir būkite vienas su savimi. Tai būtina, kad jūs patys suprastumėte, ką patiriate.

5. Papasakokite apie savo lūkesčius

Jei visa kita nepavyko ir jie vis dar yra atkaklūs, pasakykite: „Noriu, kad jūs kalbėtumėte su manimi ramiai. Aš noriu, kad jūs nustotumėte mane įžeidinėti.“

Frazės „noriu, kad tavęs“ arba „man reikia, kad tu …“ padėtų jiems suprasti, kad jie nekontroliuoja situacijos. Jūs pats keliate jiems reikalavimus. Ir jei jie jų neatitinka, pats nuspręskite, ar verta bendrauti su šiais žmonėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder