Lietuvos kariuomenės parašiutininkai iš Prancūzijos grįžo su medaliais

Lietuvos kariuomenės parašiutininkai iš Prancūzijos grįžo su medaliais

Rugsėjo 24 - 29 d. Prancūzijos Oro desanto akademijoje vykusiose 33-iosiose Tarptautinėse karinių parašiutininkų mokyklų varžybose „Challenge Inter-Ecoles de Parachutisme CIEP 2012" Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas" žvalgas kapitonas Antanas Survilas šaudymo rungtyje iškovojo pirmąją vietą ir buvo apdovanotas prizine taure ir medaliu, o Lietuvos kariuomenės parašiutininkų komanda iškovojo trečiąją vietą tiksliojo nusileidimo desantiniais parašiutais rungtyje.

„Dalyvavimas tokiose varžybose - tai puiki galimybė gilinti įgūdžius ir pasidalinti įgyta patirtimi su užsienio valstybių atstovais. Džiugu, kad Lietuvos kariuomenės parašiutininkų komanda yra stipri konkurentė kitų dalyvavusių šalių komandoms", - pasakojo iš varžybų grįžęs komandos vadovas Lietuvos kariuomenės mokyklos Parašiutinio rengimo centro viršininkas majoras Audrius Miečius. Lietuvos kariuomenės komandai taip pat atstovavo Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas" žvalgai vyr. srž. Rolandas Mencevičius, vyr. eil. Pavel Kulak, srž. Mindaugas Morkūnas ir srž. Darius Verbickas.

Varžybose su Lietuvos kariai varžėsi Belgijos, Portugalijos, Prancūzijos, Vokietijos, Estijos ir Lenkijos karių komandos.

Parašiutininkai varžėsi penkiose rungtyse: šaudymo, orientavimosi, plaukimo su kliūtimis ir karine uniforma, desantinių ir tiksliojo nusileidimo šuolių. Tiksliojoje nusileidimo rungtyje parašiutininkai leidosi su Prancūzijos kariuomenėje naudojamais naujausiais amerikiečių gamybos desantiniais parašiutais EPC.

Lietuvos kariuomenės parašiutininkai šiose kasmet Prancūzijoje organizuojamose varžybose dalyvauja nuo 2006 metų ir Lietuvos kariai juose nuolat laimi prizines vietas.

Tomis pačiomis dienomis Prancūzijos Oro desanto akademijoje vyko ir Europos karinio parašiutinio rengimo mokyklų vadovų simpoziumas, kuriame buvo pristatytos parašiutinio rengimo naujovės, technika, pasidalinta parašiutinio rengimo patirtimi.

Parengta pagal kapitonės I. Klenauskienės informaciją.

Mjr. A. Miečiaus nuotraukos

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder