Kuo kvepia Zodiako ženklai?

Kuo kvepia Zodiako ženklai?

Ar yra ryšys tarp astrologijos ir aromaterapijos? Sakysite, norint galima visada atrasti sąsajų. Mes atsakysime, kodėl ne, jeigu tai padės sužinoti kažką naujo ir įdomaus?

Tiesą sakant, pirmieji žolininkai buvo ir astrologai, jie paisė planetų judėjimo danguje, nes pagal tai nustatinėdavo geriausią metą vaistažolėms rinkti.

Taigi ši idėja, pasirodo, ne tokia ir nauja. Senovės žolininkai kiekvienai svarbiai vaistažolei jau kadaise priskyrė ją valdančią planetą, o tai padėjo vėliau jas susieti su Zodiako ženklais ir jiems priskirti kvapiuosius augalus, iš jų išgaunamus natūralius aromaterapinius aliejus.

Kiekvienas Zodiakas siejamas su tam tikromis kūno sritimis ir organais, taip pat jiems būdingais ar galimais susirgimais. Eteriniai aliejai, vaistažolės, kvapiosios prieskoninės žolelės gali padėti spręsti ar užkirsti kelią emocinėms, psichologinėms, fizinėms jūsų kūno problemoms arba gerai veikti jūsų savijautą. Kaip? Skaitykite ir sužinosite.

AVINAS – rozmarinu

Valdanti planeta: Marsas.

Elementas: Ugnis.

Sveikata ir savijauta. Avino ženklui priskiriama galva, smegenys ir akys. Šio ženklo atstovai serga retai, o jeigu atkrinta, greitai sveiksta ir atgauna jėgas. Daugiausia Avino Zodiakų sveikatos sutrikimų ar ligų susiję su streso padariniais, tarp jų – galvos skausmais.

Eteriniai aliejai. Juodųjų pipirų, frankinsenso, citrinos, rozmarino eteriniai aliejai stiprina ugningą Avinų natūrą ir padeda jiems likti sveikiems. Pipirmėtė, rožė ir mairūnas labai gerai gesina ugnį, kai jos susikaupia per daug. Ramunėlė, pipirmėtė ir levanda padeda nurimdyti galvos skausmus.

Avino Zodiako atstovų gyvenimas jaunystėje gali priminti nesibaigiantį vakarėlį, jiems taip patinka linksmintis ir būti apsuptiems žmonių, taip norisi viską išbandyti patiems… Rozmarino eterinis aliejus padės tiek jauniems, tiek vyresniems Avinukams atpalaiduoti nuvargusius sąnarius ir raumenis, nusiraminti, pabūti vienumoje. Jis taip pat puiki priemonė nuo streso, nes mažina hormono kortizolio, kuris įžiebia norą kovoti, kiekį Avino ženklo atstovų organizme.

TAURAS – kvapiąja kananga

Valdanti planeta: Venera.

Elementas: Žemė.

Sveikata ir savijauta. Venera valdo kaklą, sprandą, gerklę ir skydliaukę. Štai kodėl Tauro ženklo atstovai dažniau nei kiti Zodiakai skundžiasi kaklo, sprando ar pečių skausmais, greitai peršąla ar turi skydliaukės problemų, su kuriomis susiję ir svorio pokyčiai.

Eteriniai aliejai. Kadagio, juodųjų pipirų, rozmarino ir citrinos kvapai atpalaiduoja raumenis. Eukaliptas, kadagys ir ramunėlės padeda nuo gerklės skausmo.

Jausmingam Taurų būdui labai tinka pačiuliai, rožės ir kvapiosios kanangos. Pastarosios nuo senų senovės laikomos natūraliais afrodiziakais. Kvapiosios kanangos mažina Tauro pavydumą (ir kraujo spaudimą!), padeda nurimdyti karštakošišką jų būdą ir atgauti pusiausvyrą, atsipalaiduoti.

Taurai iš prigimties yra romantikai, todėl jiems labai tinka prieš sueitį su mylimu žmogumi namuose uždegti aromatinių žvakių, smilkalų su kvapiosiomis kanangomis ar panirti į karštą vonią su kvapiu mineralinių druskų mišiniu. Eteriniai aliejai ir vanduo padeda šio ženklo atstovams atpalaiduoti nuo įtampos „susimazgiusius“ raumenis.

DVYNIAI – baziliku

Valdanti planeta: Merkurijus.

Elementas: Oras.

Sveikata ir savijauta. Trečiajam Zodiakui priskiriami plaučiai, pečiai, rankos ir plaštakos. Jie linkę į kvėpavimo takų sukeltas ligas ir susirgimus, lengviau patiria įtampą ar patempimų minėtose kūno dalyse.

Eteriniai aliejai. Levandos, čiobrelių ir eukalipto aromatai padeda iškilus problemų su kvėpavimu. Bazilikas, bergamotė, greipfrutas ir imbieras labai tinka smalsiam ir greitam Dvynių protui. Kiti jiems naudingi eteriniai aliejai – jazminų, nerolio ir snapučių.

Mėgstantiems diskutuoti, šnekėtis įvairiausiomis temomis Dvyniams patartina į pagalbą pasitelkti baziliką. Jo eterinis aliejus labai gerai veikia protines galias, taip pat padeda geriau suprasti kitus. Jeigu aplinkoje jaučiate įtampą, joje prisikaupė daug neigiamų emocijų, baziliko aromatas padės jas išsklaidyti, taip pat susigrąžinti kontrolę ir sumažinti kraujospūdį.

Šis kvapusis naudingas augalas padeda susikaupti, aštrina protą. Šviežių plėšytų bazilikų vasarą būtinai įberkite į salotas ar papuoškite mėgstamus patiekalus. Tai ne tik skanu, bet ir naudinga.

VĖŽYS – levanda

Valdanti planeta: Mėnulis.

Elementas: Vanduo.

Sveikata ir savijauta. Vėžiui priskiriama krūtinė, krūtys ir skrandis. Štai kodėl šie jautruoliai dažnai prisidirba su skrandžiu. Nuolatinis stresas ir jaudinimasis „padovanoja“ jiems skrandžio, virškinimo sutrikimų, o blogesniu atveju skrandžio opą, padidėjusį rūgštingumą.

Eteriniai aliejai. Pipirmėtė, pankolis, bergamotė ir ramunėlės padeda sureguliuoti virškinimą. Vėžiams naudingi ir kadagio, rozmarinų bei levandų aliejai.

Skrandžio ir virškinimo sutrikimai, ypač jei savyje užspaudžia baimę ar panieką, gali sugadinti Vėžiui malonumą pabūti su jam brangiais žmonėmis ir ragauti namuose ar mėgstamoje kavinėje gaminto maisto.

Levandų eterinis aliejus nuramina sunegalavusį skrandį ir visą virškinimo sistemą. Kai užvaldo nerimas, liūdesys, šis augalas padės atgauti pusiausvyrą. Ramiam miegui pasitarnaus šiek tiek levandų aliejaus, užlašinto ant pagalvės.

LIŪTAS – jazminais

Valdanti planeta: Saulė.

Elementas: Ugnis.

Sveikata ir savijauta. Liūtas valdo širdį, nugarą ir stuburą. Energingiems ir entuziastingiems šio ženklo atstovams, kad ir kaip gerai jaustųsi ar manytų besijaučią, visada verta pasaugoti minėtas kūno dalis, labiau jomis rūpintis.

Eteriniai aliejai. Karališkam Zodiakui pridera karališko kvapo jazminų žiedai. Eterinis jazminų aliejus ne tik ramina ugningą Liūtą, bet ir padeda jam vilioti, būti vieninteliam ir nepakartojamam. Citrina, rozmarinas ir imbieras padeda, kai užklumpa nugaros ir stuburo skausmai, o rožės, česnako ir mairūno aromatas gerai veikia širdį.

Ugnis (temperamentas, aistra, entuziazmas) atspindi Liūtų esmę. Kai jos pakankamai, ši šildo, o kai per daug – degina, alina širdį. Štai kodėl Liūtams pravartu namuose turėti eterinio česnakų aliejaus, jis labai gerai veikia širdį, padeda ją išvaduoti nuo graužiančių jausmų – nusivylimo ir ardančių aistrų, suderina fizines ir protines galias.

Maišykite eterinius aliejus – česnako su citrinos ar pipirmėtės, – kad sumažintumėte aštrų česnako aromatą, ir pilkite šio į kūno priežiūros priemones. Jeigu esate nusivylę ir nusiminę, tokiu eterinių aliejų mišiniu pamasažuokite pėdas, gana greitai atsigausite.

MERGELĖ – ramunėlėmis

Valdanti planeta: Merkurijus.

Elementas: Žemė.

Sveikata ir savijauta. Šeštasis Zodiako ženklas atsakingas už kvėpavimo takų (sinusų) ir šalinimo sistemas. Jam būdingi peršalimai, alergijos, vidurių užkietėjimas. Dėl įgimto pastabumo, atidumo detalėms ir analitinio mąstymo dažnai prisikuria sau problemų, kur jų nėra, gali būti pesimistiški ar net linkę į depresiją.

Eteriniai aliejai. Pačiuliai, ramunėlės ir melisa padeda, kai visko atrodo per daug, kai jaučiatės tarsi užbombarduoti darbų, reikalavimų ir jausmų. Imbiero, citrinos, greipfruto, čiobrelio ir aitriųjų apelsinų eterinis aliejus stiprina Mergelių sveikatą ir atsparumą ligoms. Kiti naudingi aromatai – sandalmedžio ir frankinsenso. Jie mažina įtampą ir nerimą.

Eterinis ramunėlių aliejus gelbsti tiems šio ženklo atstovams, kurie linkę nerimauti, graužtis. Jis padės nuraminti įsismarkavusias mintis, neduodančias ramybės, ir sparčiau ėmusią plakti širdį.

Ramunėlių aromatas taip pat valo iš kūno toksinus, todėl naudinga šių vaistažolių eterinio aliejaus įlieti į odos priežiūros priemones. Melisos poveikis panašus, todėl, norėdami jį sustiprinti, galite maišyti ramunėlių ir melisų eterinius aliejus. Pilkite kelis jų lašus į karštą vonią ar užlašinkite ant pagalvės, jei norite, kad maudžiantis skrandis ir amžinasis minčių ratas netrukdytų užmigti.

SVARSTYKLĖS – frankinsensu

Valdanti planeta: Venera.

Elementas: Oras.

Sveikata ir savijauta. Svarstyklės valdo apatinę nugaros dalį, inkstus ir kiaušides. Štai kodėl dažnai jos skundžiasi nugaros skausmais, kenčia nuo inkstų ar kiaušidžių uždegimų.

Eteriniai aliejai. Snapučių arba geranijų, taip pat pankolių eterinis aliejus padeda, kai kankina akmenys inkstuose. Bazilikas ir bergamotė naudingi, kai reikia atpalaiduoti raumenis, ypač apatinėje nugaros dalyje. Jei trūksta pasitikėjimo savimi ir jaučiatės išsibarstę, pasitelkite į pagalbą juodųjų pipirų, melisų arba frankinsenso aromatų.

Kai reikia nusiraminti, ypač tada, kai atidavėte daug jėgų, stengdamiesi nuraminti kitus, jums padės frankinsensas. Šis vadinamas dieviškuoju aromatu, anksčiau smilkytas bažnyčiose. Dabar galima jį pasitelkti žemiškiems reikalams, kai jaučiatės nusilpę ir dažnai sergate infekcinėmis ligomis. Frankinsensas mažina viso kūno, bet labiausiai pilvo skausmus.

Kai nėra nuotaikos, verta eteriniu frankinsenso aliejumi patepti delnus ir pėdas, juos gerai išmasažuoti. Šis aromatas gydo, ramina, nukelia į neregėtas erdves, kur nėra laiko arba jis beribis.

SKORPIONAS – pačiuliais

Valdanti planeta: Plutonas.

Elementas: Vanduo.

Sveikata ir savijauta. Šiam Zodiakui priskirti reprodukciniai organai ir išeinamoji anga. Jo atstovai linkę į lytinių organų infekcijas ir susirgimus.

Eteriniai aliejai. Pačiulių, kvapiųjų kanangų, jazminų ir nerolių aromatai atiduoda duoklę Skorpionų juslingumui. Sandalmedis, kvapusis šalavijas, levanda ir snaputis padeda suminkštinti kietą šio Zodiako atstovų būdą. Teigiamai lytinius organus veikia melisos, pankolių, rožių ir imbiero eteriniai aliejai.

Skorpionai turi daug energijos, jie linkę degti greitai ir karšta liepsna. Jeigu reikia greitai pailsėti ir atsipalaiduoti, pasidarykite šiltą kompresą su keliais pačiulių eterinio aliejaus lašeliais.

Pačiuliai turi gydomąjį poveikį patyrusiems fizinę ir emocinę įtampą ir taip save nualinusiems šio ženklo atstovams. Šių augalų eterinis aliejus, atrodo, suteikia naujų jėgų, ne tik atstato senas.

ŠAULYS – snapučiais

Valdanti planeta: Jupiteris.

Elementas: Ugnis.

Sveikata ir savijauta. Aštuntasis Zodiakas valdo kepenis, klubus ir šlaunis. Paprastai šio ženklo atstovai gali pasigirti gera sveikata, nes jie mėgsta daug laiko praleisti gryname ore ir daug juda. Klubų, kojų skausmai arba išsekimas – dažniausios sveikatos problemos, priskiriamos Šauliams. Jiems didžiausią pavojų kelia nuolatinė įtampa ir priklausomybė.

Eteriniai aliejai. Arbatmedžio, eukalipto, snapučių ir rozmarinų eteriniai aliejai maitina drąsią Šaulių sielą ir pakrauna energija jų kūną. Levanda, nerolis, frankinsensas ir ramunėlės padeda susidoroti su stresu. Bazilikas, kadagys ir bergamotė gelbsti, kai užklumpa įvairiausios priklausomybės.

Snapučių eterinis aliejus padeda nuo raumenų spazmų. Šauliai dažnai turi per daug energijos, todėl jiems sunku nusiraminti ir leisti kūnui pailsėti. Įpilkite snapučių arba geranijų aliejaus į kūno priežiūros priemones ar karštą vonią, pašlakstykite kelis lašelius namuose, kad suteiktumėte sau būtiną prabangą – poilsį.

OŽIARAGIS – eukaliptu

Valdanti planeta: Saturnas.

Elementas: Žemė.

Sveikata ir savijauta. Dešimtojo astrologinio ženklo priežiūrai patikėti kaulai ir sąnariai (ypač kelių), taip pat dantys ir oda, pats didžiausias žmogaus kūno organas. Ožiaragiai paprastai skundžiasi odos problemomis ar kenčia nuo kaulų lūžių, sustingusių sąnarių. Sveikatos problemų jie susikuria, patirdami nesaugumo jausmą, pernelyg nerimaudami arba dirbdami iki išsekimo.

Eteriniai aliejai. Eukalipto, arbatmedžio, imbiero, levandų, rozmarino, citrinos ir kadagio eteriniai aliejai mažina sąnarių tinimą ir sąstingį. Ramunėlės, pačiuliai, sandalmedis ir bergamotė naudingos, kai nepavyksta išsivaduoti iš nerimo ar kai organizmas griūva, diagnozuojamas išsekimas. Ožiaragiams taip pat naudingi baziliko, melisos ir pipirmėčių eteriniai aliejai.

Šio Zodiako atstovai mėgsta neskubėti, atidžiai patyrinėti žmones, situaciją ir visas jos puses. Tiesą sakant, taip galima save visiškai nuvaryti. Eukaliptas padeda nuo protinio išsekimo ir nuolatinių kasdienių streso veiksnių, taip pat mažina raumenų skausmus.

Jeigu turite problemų su oda ir plaukais, eukalipto eterinis aliejus padės jas įveikti. Keletą jo lašelių įpilkite į veido, kūno ar plaukų priežiūros priemones.

VANDENIS – citrina

Valdanti planeta: Uranas.

Elementas: Oras.

Sveikata ir savijauta. Kraujotaka, blauzdos ir kulkšnys priskiriami priešpaskutiniam Zodiakui. Vandeniai gali kentėti nuo venų varikozės, kitaip išsiplėtusių venų, taip pat – su kraujotaka susijusių susirgimų ir ligų.

Vandeniai dažnai patiria kulkšnies patempimų ar net lūžių. Taip jau yra – silpniausios arba dažniausiai ligų ar nelaimingų atsitikimų taikiniu tampa Zodiakui priskirtos kūno vietos.

Eteriniai aliejai. Kalendra, citrina, pipirmėtės, rožės ir ramunėlės tinka tokiems užsispyrėliams kaip Vandeniai, nes sušvelnina jų būdą. Kipariso, kalendros, snapučių, imbiero, eukalipto, nerolio ir citrinų aliejai naudingi priešpaskutiniam ženklui, nes gerai veikia kraujotakos sistemą.

Šis Zodiakas mėgsta pasiginčyti ir užsispyręs laikosi savo, ypač kai jaučiasi teisus. Truputėlį atsileisti, ramiau į viską pasižiūrėti padėtų keli citrinų eterinio aliejaus lašai. Tai pakels jums nuotaiką ir padės pamatyti teigiamą situacijos pusę. Eterinį citrinų aliejų naudokite ne tik namų aplinkoje, bet nepamirškite šviežios citrinos lašų išspausti į vandenį ar mėgstamą arbatą.

ŽUVYS – arbatmedžiu

Valdančios planetos: Neptūnas ir Jupiteris.

Elementas: Vanduo.

Sveikata ir savijauta. Žuvims priskirtos pėdos ir limfa. Dažnos sveikatos problemos ar sutrikimai, susiję su pėdomis, jų iškrypimais, nuospaudomis ar nykščio sukeltais skausmais. Šiam Zodiakui būdingi limfos sutrikimai, kurie kalti dėl prastos savijautos, išvaizdos ar net gali sukelti rimtų ligų.

Eteriniai aliejai. Juodųjų pipirų, rozmarinų, kedro, pipirmėtės, bergamotės ir baziliko eteriniai aliejai padeda Žuvis įžeminti, suteikia praktiškumo jų svajingai natūrai, o jų svajoms – realią formą. Jautriam Žuvų būdui tinka levandų, kvapiųjų kanarių, sandalmedžio, pačiulių, rožių, imbiero, frankinsenso ir kvapiųjų kanangų eteriniai aliejai. Arbatmedis, levanda ir citrina padeda šalinti pėdų nuovargį, mažina jų skausmus.

Žmonėse, kuriais save apsupa, Žuvys stengiasi matyti tik geriausius jų bruožus, o eterinis arbatmedžių aliejus šią paskutinio Zodiako atstovų savybę tik sustiprina. Tačiau jis turi ir realiai apčiuopiamą poveikį, stiprina fizinę sveikatą ir mažina uždegimą organizme.

Kai reikia rambės, atvėsinti įkaitusius jausmus ir mintis, ant šilto drėgno rankšluosčio užlašinkite keletą arbatmedžio aliejaus lašelių ir ramiai pagulėkite. Patys nustebsite, kaip tai veiksminga.

Astromanija.lt



Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder