Kūdikiui JAV ir toliau leista vadintis Mesiju

Kūdikiui JAV ir toliau leista vadintis Mesiju

Jungtinėse Valstijose kūdikiui ir toliau leista vadintis Mesiju (Messiah). Tokį sprendimą Tenesio valstijoje priėmė teisėjas. Jis panaikino žemesnės instancijos teismo verdiktą, anot kurio, žodis "Mesijas" dera tik vienam asmeniui - Jėzui Kristui. Teisėja Lu An Belju (Lu Ann Ballew), be to, rugpjūtį aiškino tėvams, kad vaikas tokiu vardu ateityje gali turėti daug problemų, praneša agentūra AFP.

Berniuko tėvai iš tikrųjų kreipėsi į teismą todėl, kad negalėjo susitarti, kokią pavardę duoti jųdviejų vaikui. Teisėja nusprendė, kad mažyliui turi būti suteikta tėvo pavardė, o vardas pakeistas pagal motinos pavardę - taigi ne Mesijas, o Martinas (Martin). Tėvai apskundė tokį sprendimą, nes jiems labai patiko gražiai skambantis Mesijo vardas.

Dabar teisėjas Telfordas Fogertis (Telford Fogerty) nusprendė, kad teisėjos L. A. Belju inicijuotas vardo pakeitimas yra nusižengimas konstitucijoje įtvirtintam Bažnyčios ir valstybės atskyrimui.

Džaliza Martin (Jaleesa Martin) buvo patenkinta priimtu sprendimu. "Aš niekada neketinau savo sūnaus pavadinti Mesiju todėl, kad tai reiškia Dievą, - sakė ji. - Ir aš nemanau, kad teisėja dėl savo tikėjimo gali pakeisti mano kūdikio vardą".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder