Kontaktas su kitomis civilizacijomis neįmanomas, teigia mokslininkai

Kontaktas su kitomis civilizacijomis neįmanomas, teigia mokslininkai

Grupė amerikiečių astronomų vadovaujamų Frank Drake priėjo išvados, jog, jeigu Žemės gyventojai ir gautų signalą iš kitos civilizacijos gyventojų, tai iki to momento jų civilizacija, tikėtina, būtų jau išmirusi, rašo Science News leidinys.

Dreiko manymu, civilizacijos gimsta ir žūva pastoviu greičiu, tačiau jų išsiųsti radijo signalai ir toliau plinta po Paukščių Taką (mūsų galaktika) į visas puses. Pasekoje, didžioji galaktikos dalis tampa pripildyta žuvusių civilizacijų pranešimais.

Mokslininkai mano, jog dauguma išsivysčiusių civilizacijų, sugebančių išsiųsti radijo signalus, neegzistuoja ilgiau, nei 100 tūkstančių metų. Todėl tikimybė gauti pranešimą iš kitų planetų gyventojų, vis dar transliuojančių esamuoju laiku, labai labai maža.

Žmonija siunčia radijo signalus į kosmosą apie 80 metų. Turint omenyje Paukščių Tako galaktikos dydį, kurio diametras sudaro apie šimtą tūkstančių šviesmečių, radijo bangos iš Žemės padengė mažiau, nei 0,001% galaktikos ploto.

„Jeigu kita civilizacija randasi kitoje galaktikos pusėje, tai tuomet, kai jų signalas pasieks mus, civilizacija jau bus išnykusi“, – teigia astronomai.

Net, jeigu kitų planetų gyventojai ir egzistuoja, tai žmonija praktiškai neturi jokių galimybių užmegzti su jais kontakto – pernelyg jau didelis yra kosmosas tam, kad atskiri pasauliai jame galėtų keistis radijo signalais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder