Konstruos aukščiausios įtampos bateriją iš bulvių

Konstruos aukščiausios įtampos bateriją iš bulvių

Balandžio 25 dieną viename Kauno prekybos centre 10-osios Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiados dalyviai bei organizatoriai sieks Gineso rekordo – sukonstruoti aukščiausios įtampos bateriją iš bulvių.

„Kauniečiams bei miesto svečiams pademonstruosime vieną iš ekologiškų būdų kaip išgauti elektros energiją. Sieksime pagerinti Gineso rekordą išgaudami 550 voltų bulvių įtampos bateriją. Tai įdomi ir smagi atrakcija ne tik mums patiems or

ganizatoriams, dalyviams, bet ir žiūrovams. Kas gali pasakyti, kiek iš viso reikia sujungti į grandinę bulvę, kad gautume 550 voltų įtampą?“, – intrigavo renginio organizatoriai Lietuvos gamtos mokslų olimpiados asociacija.

Gineso rekordo siekimas – tai viena iš Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiados programos dalių, kuria siekiama populiarinti gamtos mokslus jaunimo rate, taip pat skatinti bendravimą bei bendradarbiavimą tarp skirtingų šalių mokinių, rašoma pranešime spaudai.

Tuo metu žiūrovus renginio organizatoriai sieks sudominti moksliniais bandymais, moksline fotosesija, įvairiomis rungtimis su bulvėmis, taip pat lietuviai galės į „dvikovą“ cepelinų valgyme iškviesti kitų šalių atstovus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder