Kodėl „Titanikas“ yra vyriškas filmas?

Kodėl „Titanikas“ yra vyriškas filmas?

Pirmą kartą dar mažas žiūrėjau filmą „Titanikas“, įrašytą į rusišką vaizdajuostę. Paskui teko matyti kino teatre, DVD, per televizorių. Neverkiau, bet žadu dar kartą nueiti į kino teatrą ir pasižiūrėti  naują 3D versiją. Ir man visai ne gėda, o tiems, kurie pasakys, kad esu nevyriškas, bent galėsiu atsakyti, kad aš toks ne vienas. Vyrai myli šį filmą taip pat kaip moterys, gal net dar stipriau. Kodėl?

Epiniai filmai įdomūs visiems

„Drąsiaširdis“, „Gladiatorius“, „Gelbstint eilinį Ryaną“. Kas  sieja visus šiuos filmus? Jie pasakoja istorijas apie  nesavanaudišką pasiaukojimą dėl kitų. Kas dar? Galbūt kiekvienas iš jų tave pravirkdė?

Žinoma, minėtų filmų siužetuose daug veiksmo, o testosterono mūsų kūnams taip pat pakanka, tačiau būkime atviri. Kai įeiname į kino salę, skubame kuo greičiau atsisėsti, o po filmo, kai įjungia šviesas, mes vengiame  akių kontakto su kitais žiūrovais.

Nekalba apie masturbaciją

Bet kai mes diskutuojame apie tokius filmus, prisipažįstame, kad patys pajutome ar patyrėme  panašią tragediją. William Wallace ar Maximus tampa mūsų herojais, mes pasakojame, kad ir mes, vyrai, taip pasielgtume, pasiaukotume. Kodėl mes taip kalbame?

Vyrui gėda pasakyti, kad jis buvo „moteriškame“ kino filme, bet normalu pasigirti, kad jis elgsis kaip herojus iš to „moteriško filmo“. Vyrai apie tai kalba ir kalba. Neišsiduoda tik apie masturbaciją, apie tai, kaip tualete bando čiurkšle nuvalyti tualeto nešvarumus. Šneka apie viskį, medžioklę, pasiaukojimą, drąsą – epinius filmus.

Specialieji vaizdo ir garso efektai

Net jei į kino teatrą eitumėte vedami kilnių jausmų, už šios emocinės kinų sienos slypi vyriškas noras „garso ir šviesų“. 3D vaizdas, James Cameron ir 90 minučių vandens purslų ir griūvančių kaminų garantuoja, kad kiekvienas vyras bus patenkintas, o išėjęs piktdžiugiškai nusišypsos, nuleidęs akis.

Seksas

Aš esu vienišas, todėl man gali ir nepasisekti. Nėra lengva sugalvoti naktinę pramogą, kuri padėtų toliau plėtoti romantiškus santykius, bet aš tikiu, kad daugelis iš jūsų, vyrai, žino visus pliusus, kuriuos užsidirbate nuvedę merginą į tokį filmą.

Esmė ta, kad daugelis vyrų eis į tokį filmą dėl moterų, kita vertus, kartu skandins laivą į šalto Atlanto vandenyno dugną. Ne vienas vyras tikėsis, kad jam mergina dosniai atsidėkos namie. Už jautrumą, pasiaukojimą.

Vakare namie kiekvienas  turės puikią progą vėl sušildyti savo „Rose“, neleisti jai sušalti, pasiaukos ir apkabins. O jei dar pasakysite, kad mylėsite ją tokią, kokia ji bus perkopusi 100 metų slenkstį... Taigi už jūsų valią bus atlyginta. Tiesa, daugeliui žinomas anekdotas apie valią ir valingus vyrus. „Aš turiu Valią, - teigia vienas žmogus, o kitas jam atsako: -Mesi Valią, susirasi Natašą“.

Suprantu, kad „Titanikas“ turi per daug romantiškų, tragiškų ir konfliktiškų scenų ir per daug primena „laimingą“ moterų karalystę, bet toks pat yra „Avataras“, kurį žiūrite savo rūsiuose. Taigi išlįskite, nebijokite, susitiksime kino teatre, tik nesisveikinkite, nes į akis aš jums nežiūrėsiu.

Pagal askmen.com



Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder