Ko galbūt nežinojote apie Silvestrą Stalonę

Ko galbūt nežinojote apie Silvestrą Stalonę

Aktorius, scenaristas ir režisierius Silvestras Stalonė (Sylvester Stallone) daugybę metų džiugino kino žiūrovus tikrai įspūdingais vaidmenimis kine. Žiūrovų širdis užkariavo Rokis, to paties pavadinimo filmų serijos herojus (tarp kitko, 2015-ųjų pabaigoje pasirodo naujas šios serijos filmas). Tie, kuriems gyvenime reikia daugiau įtampos, nepamirš S.Stalonės sukurto Rembo. Apie S.Stalonę nemažai žino net tie, kurie nėra dideli jo kūrybos gerbėjai, tačiau kai kurių faktų apie šios pramogų industrijos žvaigždės gyvenimą ir kūrybą galbūt nežino ir dideli jo gerbėjai.

Gyvenimo pradžia

S.Stalonė gimė 1946 m. liepos 6-ąją Niujorke. Gimdymas buvo sunkus, ir replės, kurias naudojo gydytojai, kad padėtų S.Stalonei atkeliauti į šį pasaulį, netyčia sužalojo veido nervą, taigi dalis jo veido liko paralyžiuota. Būtent dėl to tokia yra S.Stalonės veido išraiška, taip pat ne visai aiški kalbėsena, idealiai tikusi nevykėlio kovotojo vaidmeniui. Galbūt jaunystėje S.Stalonė to ir nesuprato, bet šis jo trūkumas vėliau jam buvo labai naudingas.

Jo motina buvo imtynininkė

S.Stalonė neatsitiktinai sukūrė seriją kultinių filmų apie boksą: jo mama jaunystėje užsiiminėjo imtynėmis ir buvo moterų imtynių vadybininkė. Todėl nieko keista, kad jis filmavosi tokiuose filmuose, juk šalia jo gyvenime buvo profesionalių imtynininkų. Galbūt būtent todėl jis nusprendė filme „Rokis 3“ filmuoti žinomą imtynininką Halką Hoganą (Hulk Hogan).

Jis dirbo grožio salone

Pamenate: S.Stalonė visada vaidindavo kietą vyruką, pavyzdžiui, mėlynėmis nusėtą boksininką arba karo veteraną, kurio misija - atkeršyti? Pasirodo, jo gyvenimas galėjo pasukti visai kita kryptimi. Kaip straipsnyje „Daily Mail“ rašo Hjugas Denielas (Hugo Daniel), paauglystėje S.Stalonei kilo nemažai problemų mokykloje, ir dar tokių rimtų, kad jo mama surado jam darbą šeimos grožio salone. Pasakojama, kad pirmąją darbo salone dieną S.Stalonė netyčia nudažė kliento plaukus žaliai. Nors tai buvo jo klaida, galų gale jam viskas baigėsi gerai.

Kova su patyčiomis

Kad ir kaip sunku įsivaizduoti, turint omeny tai, kuo jis tapo suaugęs, S.Stalonė dažnai pasakodavo, kokių patyčių jam teko patirti vaikystėje ir jaunystėje. Kartą pagaliau trenkęs atsakomąjį smūgį, jis tiek apsidžiaugė pergale, kad pats ėmė tyčiotis iš kitų. Kol, kaip sakė pats S.Stalonė, „atėjo stambesnis ir mane primušė“. Siužetas - tarsi iš filmo apie Rokį.

Jį kamuoja dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sindromas

S.Stalonė nesigėdija fakto, kad yra hiperaktyvumo sindromo auka. Jis ir jo mama tai ne kartą aptarinėjo daugybėje interviu, pasakodami apie aktoriaus vaikystę. Džeki Stalonė (Jackie Stallone) kadaise net manė, kad dėl savo elgesio sūnus „visą likusį gyvenimą praleis kalėjime“. Mama pasakojo, kad jaunystėje jis šokinėdavo nuo namų stogų, kad buvo išvytas iš septyniolikos mokyklų. Bet ši istorija, aišku, su laiminga pabaiga, nes S.Stalonė galų gale rado gyvenimo pašaukimą.

Jis vos nepražiopsojo Rokio vaidmens

Praėjus dešimtmečiams po pirmojo filmo apie Rokį pasirodymo didžiuosiuose ekranuose sunku net įsivaizduoti, kad kas nors kitas būtų galėjęs suvaidinti pagrindinį personažą. Vis dėlto prieš pasirinkdama S.Stalonę studija svarstė Roberto Redfordo (Robert Redford) ir Berto Reinoldso (Burt Reynolds) kandidatūras. Studija norėjusi, kad jis jai parduotų savo scenarijų, bet pats nevaidintų, galų gale sutiko skirti jam pagrindinį vaidmenį.

Jis yra prieš galimybę laisvai nešiotis ginklą

S.Stalonės gerbėjai pamena, kaip aktorius filmuose apie Rembo šaudė blogiukus. Šiame ir kituose filmuose S.Stalonė nevengė žiaurių scenų. Todėl galbūt nustebsite sužinoję, kad iš tiesų S.Stalonė yra aršiausias Holivude ginklų priešininkas. S.Stalonė interviu sakė, kad JAV išgyvena „tamsius laikus“ dėl šalyje vyraujančios liberalios politikos ginklų atžvilgiu - čia galima gana laisvai įsigyti ir nešiotis ginklą.

Jo turtas

Dėl vaidmenų, kuriuos atliko per visą karjerą, susidarė nuomonė, kad S.Stalonė - banditiško tipo žmogus, tvirtas vyrukas, kuriam pasisekė gauti tinkamų vaidmenų. Tačiau tokia nuomonė yra toli nuo tiesos. S.Stalonė yra ne tik puikus aktorius, jis - dar ir talentingas rašytojas. Per daugelį metų jis sulaukė tokios sėkmės, kad, įvairių šaltinių duomenimis, jo turtas vertinamas 400 mln. dolerių. Prisiminkite tai kitą kartą, kai pagalvosite, kad jis nepriklauso Holivudo elitui.

Parengta pagal priedą „TV publika“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder