Klaipėdoje - senovinių reklamų ekspozicija

Klaipėdoje - senovinių reklamų ekspozicija

Šią savaitę Klaipėdoje bus pradėta eksponuoti senųjų lietuviškų reklaminių plakatų kolekcija. Projekto "Outdoor museum" organizatoriai suteiks galimybę susipažinti su geriausiais 1900-1940 m. reklaminių plakatų pavyzdžiais.

"Įgyvendindami šį projektą, norime suteikti Klaipėdos gyventojams galimybę susipažinti su įdomia, bet iki šiol mažai žinoma Lietuvos istorijos dalimi", – sako projekto iniciatorės ir pagrindinės įgyvendintojos, lauko reklamos bendrovės "JCDecaux Lietuva" vadovė Žaneta Fomova.

16 skirtingų plakatų bus demontruojami bendrovės prižiūrimuose reklaminiuose plotuose - jų yra apie šimtas.

Eksponatuose dominuoja patriotinės ir socialinės reklamos temos – tautiškumo puoselėjimas, aplinkos priežiūra ir tvarkymas, atsakingas alkoholio vartojimas, ūkininkavimas ir net kova su krize.  

"Matydami senuosius reklaminius plakatus, žmonės galės savotiškai nukeliauti laiku į praeitį ir pamatyti, kas buvo svarbu jų tėvams, seneliams ir proseneliams. Nors kai kuriems demonstruojamiems plakatams yra daugiau nei 100 metų, tačiau juose perteikiamos idėjos yra aktualios ir mūsų laikais", – teigia Ž. Fomova.

Pasak Ž. Fomovos, lauko reklamos stendai Klaipėdoje taps savotišku reklamos muziejumi po atviru dangumi, kur bus eksponuojami dešimtys istorinių reklaminių plakatų.

Reklaminiai plakatai bus eksponuojami bendradarbiaujant su  Kauno Nacionaliniu M. K. Čiurlinio dailės ir Šiaulių "Aušros" muziejais – bus demonstruojamos būtent šių muziejų rinktinių senųjų reklaminių plakatų skaitmeninės nuotraukos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder