Kino festivalyje "Sundance" geriausia išrinkta meilės istorija "Kaip beprotis"

Kino festivalyje "Sundance" geriausia išrinkta meilės istorija "Kaip beprotis"

Nepriklausomas kino festivalis "Sundance", kuris vyksta JAV Jutos valstijoje, geriausiu 2010 m. meniniu kinu paskelbė Dreiko Doremuso (Drake Doremus) meilės istoriją "Kaip beprotis" (Like Crazy"), praneša "RIA Novosti".

Kino juosta pasakoja apie amerikietės ir anglo meilę, apie tai, kaip jie nusprendė išsiskirti, kad išbandytų savo jausmus. 27-erių metų kino režisieriaus darbas antrą kartą patenka į geriausių festivalio filmų sąrašą. Amerikietis tvirtina kuriantis filmus nuo 16 metų ir savo darbe norėjęs papasakoti apie meilę "iki karsto lentos".

Dokumentinių filmų kategorijoje pirmoji vieta skirta Piterio Ričardsono (Peter Richardson) filmui "Kaip numirti Oregone" ("How to Die in Oregon), anksčiau sukėlusiam prieštaringą reakciją, nes pavaizdavo moters savižudybę.

Kino festivalis "Sundance" kasmet konkursui atrenka 200 meninių ir dokumentinių kino juostų iš apie 9 tūkst. pateiktų darbų. Kino festivalį organizuoja "Sundance" institutas, kurį 1981 metais įsteigė aktorius Robertas Redfordas (Robert Redford) ir jo bendraminčių grupė, siekianti išplėsti nepriklausomą JAV kiną.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder