Kinijoje iš vaiko ausies pašalinta besiskleidžianti kiaulpienė

Kinijoje iš vaiko ausies pašalinta besiskleidžianti kiaulpienė

Neįprastas atvejis Kinijos sostinės vaikų ligoninėje - neseniai jos gydytojai iš 16 mėnesių mergaitės ausies pašalino kiaulpienės daigelį, kuris buvo beveik jau išsiskleidęs.

Kaip praneša spauda, sudygusi ir iš vaiko ausies ištraukta gėlė buvo 2 cm. Kiaulpienė augo ausyje keturis mėnesius.

Mergaitės mama žurnalistams pasakojo, kad prieš kurį laiką vaiką pradėjo erzinti ausies niežtėjimas. Pasak jos, pradžioje ausis dukrai diskomfortą sukeldavo tik retkarčiais. Tačiau prieš keletą dienų mergaitė ėmė smarkiai verkti, ir motina kreipėsi į ligoninę, kur gydytojai vaiko ausyje ir rado kiaulpienės daigą. Medikai konstatavo, kad jeigu būtų praėję dar kiek laiko, tai augalo šaknys galėjo prasiskverbti į galvos smegenų kamieną ir stipriai pakenkti sveikatai.

Pasak gydytojų, anksčiau jie sulaukdavo pacientų, kurių ausyse buvo pupų, žemės riešutų ar vinių, bet kad išdygtų kiaulpienės sėkla ir skleistųsi žiedas - tai pirmas jų praktikoje atvejis.

"Kiaulpienė buvo užėmusi visą ausies landą, ir mums reikėjo taikyti nejautrą, kad galėtume ją neskausmingai pašalinti", - sakė gydytojas otolaringologas Gu Cinlunas.

Kalbėdamas apie priežastis, kodėl kiaulpienė pradėjo augti ausyje, gydytojas sakė, kad ausies landoje yra drėgna ir šilta terpė, ir augalas ten "prigijo". Pasak gydytojo, kiekvienais metais į ligoninę patenka apie 200 pacientų su svetimkūniais ausyse. "Prieš kurį laiką mums atvežė vaiką, iš kurio ausies mes pašalinome apie 100 kaspinuočių", - pasakojo gydytojas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder