KFC - tradicijos šiuolaikiniam gyvenimo tempui

KFC - tradicijos šiuolaikiniam gyvenimo tempui

Kartoninis kibirėlis, pilnas vištienos sparnelių, daugeliui asocijuojasi su restoranais „Kentucky Fried Chicken“, arba tiesiog KFC. Tai viena žinomiausių ir sėkmingiausių restoranų franšizių pasaulyje, net 3 restoranus turinti ir Lietuvoje. Daugelis jau spėjo pamėgti pagal slaptą receptą pagamintą vištieną ir kitus valgiaraščio patiekalus, o jei dar liko abejojančiųjų KFC maisto kokybe, užsukite ir patys įsitikinsite: pagrindinis restorano veiklos principas - kokybė ir greitas aptarnavimas.

Šiuolaikiška tradicija / KFC tradicija - kokybės puoselėjimas

KFC tikrai nėra dar vienas greitojo maisto restoranas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Gražią istoriją turintis restoranų tinklas puoselėja tradicijas ir iki šių dienų dirba restoranų tinklo įkūrėjo pulkininko Harlando Sanderso būdu: pagal originalius receptus vištiena ruošiama rankomis ir tik KFC restoranuose, o tai daro profesionalūs viščiukų kepėjai. Be to, KFC naudojama tik kokybiška lietuviška vištiena, kurią kas antrą dieną tiekia „Vilniaus paukštynas“, todėl visa paukštiena yra šviežia. Pristatoma vištiena nėra šaldyta, o tik atvėsinta. Ir tai nėra tik skambūs žodžiai: kad būtų užtikrinta KFC maisto kokybė, kaip ir siekė H.Sandersas, restoranuose kasdien atliekama produkcijos patikra, o vykdant specialius nepriklausomus tiekėjų auditus užtikrinama, kad KFC naudojama produkcija atitiktų aukščiausius gamybos, paruošimo ir transportavimo standartus. Nepatenkinus tam tikrų punktų restoranus auditoriai tą pačią akimirką uždaro. Tai reiškia, kad užsukę į KFC galite nesukti galvos ir būti tikri, kad valgote ne tik skanų, bet ir kokybišką maistą.

Vištiena, ir ne tik...

Pradėjęs verslą pulkininkas H.Sandersas savo valgiaraštyje teturėjo 3 patiekalus - pagal savo slaptą receptą pagamintą vištieną, kumpio ir sausainių. Ir nors kartoninis kibirėlis su vištienos gabaliukais tapo KFC vizitine kortele, valgiaraštis gerokai išaugo. Dabar restoranuose galima įsigyti ne tik originalaus recepto vištienos, aštrių sparnelių ar traškių filė lazdelių, bet ir vištienos rinkinių, sumuštinių bei ledų ir ledų kokteilių desertui. Meniu yra ir populiariosios Cezario salotos, tik KFC restoranuose jos kiek patobulintos, todėl yra karališko skonio. Į KFC restoranus galite drąsiai eiti su visa šeima - čia yra ir vaikiškų rinkinių mažiesiems. Interneto svetainėje (kfc.lt) galite rasti visų patiekalų maistinę vertę, tad netgi ir tie, kurie skaičiuoja kalorijas, gali be sąžinės graužimo mėgautis kokybišku ir skaniu maistu. Be to, maistas restoranuose patiekiamas vos per kelias minutes, tad ilgai alkanam laukti taip trokštamų patiekalų nereikės.

IŠ KFC ISTORIJOS

Vieną žinomiausių restoranų tinklų įkūrė 1890 m. Indianoje gimęs Harlandas Sandersas. Būdamas vos šešerių, jis neteko tėvo, tad motina turėjo dirbti dviejuose darbuose, kad išlaikytų 3 vaikus. Nors pats buvo vaikas, H.Sandersas turėjo rūpintis jaunesniais broliais ir ruošti maistą.

Nors vyras išbandė daugybę darbų, vaikystėje atsiradusi aistra maisto ruošimui niekur nedingo. Būdamas 40-ies, jis nusipirko pakelės degalinę Kentukyje ir degalų sustojusiems pakeleiviams pardavinėjo paties gamintą vištieną.

Vos per penkerius metus jo restoranas taip išpopuliarėjo, kad jo įkūrėjas gavo Kentukio pulkininko statusą už indėlį į valstijos virtuvę. Be to, 1939 m. pristačius slėgio viryklę, savo restorano lankytojams vištieną jis galėjo pateikti vos per 10 minučių. Tuo metu JAV nebuvo restoranų, kurie patiekalus būtų patiekę taip greitai, tad H.Sandersas tapo ir naujo restoranų formato pradininku.

1939 m. pulkininkas ištobulino savo slaptą 11 žolelių ir prieskonių mišinį, ir šis iki šiol naudojamas KFC restoranuose. Šį slaptą receptą žino vos keli žmonės pasaulyje ir jiems uždrausta bendrauti tarpusavyje. Recepto originalas ir jam naudojami ingredientai yra laikomi Kentukyje esančioje specialioje saugykloje.

1955 m., būdamas tikras dėl savo restorane gaminamų patiekalų kokybės, pulkininkas atsidavė savo vištienos verslo plėtojimui. Mažiau nei per dešimtmetį JAV ir Kanadoje jis turėjo daugiau nei 600 KFC franšizių.

1957 m. KFC vištiena pradėta pardavinėti kartoniniuose kibirėliuose, jie tapo šio restorano tinklo simboliu.

1964 m. 74 metų H.Sandersas pardavė savo verslą investuotojų grupei už 2 mln. JAV dolerių. Tai jam garantavo pajamas visam gyvenimui, teisę kontroliuoti produkcijos kokybę ir galimybę pasirodyti reklamose, o tai jį padarė nacionaline žvaigžde.

1980 m., būdamas 90-ies, pulkininkas mirė nuo leukemijos. Nepaisant sunkios ligos, jis iki paskutinės dienos kasmet nukeliaudavo maždaug 250 000 mylių lankydamas KFC restoranus visame pasaulyje, siekdamas užtikrinti savo sukurtos produkcijos kokybę. 
Šiuo metu pasaulyje yra apie 20 000 KFC restoranų, 3 jų - Lietuvoje.

KFC panašumai:

Skanus, tik iš kokybiškų produktų pagamintas maistas

Atskiri pasiūlymai mažiesiems

Greitas ir malonus aptarnavimas

Patogi restoranų vieta

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder