Kaliningrado komunistai piketavo dėl "Poleckio"

Kaliningrado komunistai piketavo dėl "Poleckio"

Pirmadienį prie Lietuvos generalinio konsulato Kaliningrade dėl esą neteisėtų Lietuvos veiksmų piketą surengė Rusijos Federacijos komunistų partijos atstovai. Jų plakatuose buvo rašoma "Antisovietinė Lietuva į kalėjimus uždaro nekaltus žmones", "Šalin rankas nuo Algirdo Poleckio".

Viename plakatų būtent su tokia klaida buvo užrašyta šio prieštaringai vertinamo Lietuvos politiko pavardė. Dėl A. Paleckio vykstantis teismo procesas ir paskatino šią akciją, rašo kaliningrad.ru.

"Socialistinio liaudies fronto lyderis Algirdas Paleckis, Justo Paleckio, kurio vadovavimo ministrų kabinetui laikais buvo nuspręsta stoti į Sovietų Sąjungą, anūkas, viešai suabejojo oficialia 1991 metų sausio 13-osios įvykių versija. Prie Vilniaus televizijos bokšto tada esą nuo sovietų armijos kariškių rankų žuvo 13 žmonių. Tuo tarpu A. Paleckis pareiškė, kad "savi žudė savus". Teismo medicinos išvadose buvo patvirtinta, kad aukos buvo nužudytos šūviais į nugaras ir iš viršaus", - sako RFKP regiono lyderis Igoris Revinas.

Piketuotojai kritikavo neseniai Lietuvoje priimtas "nedemokratiškas" Baudžiamojo kodekso pataisas, esą leidžiančias persekioti turinčius kitokią nuomonę nei valdžios. "Reikia sakyti "Ne" drakoniškai kaimyninės valstybės politikai", - sakė partijos atstovai.

Pasak I. Revino, piketo rezoliucija Lietuvos konsulatui bus nusiųsta paštu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder