Kalendoriuje - Kuršių nerijos paslaptys

Kalendoriuje - Kuršių nerijos paslaptys

Pagrindinė ateinančių metų kalendoriaus idėja – tai sasaja tarp merginos ir gamtos natūralaus grožio. „Olialia“ projekto vadovės Laurynos Anusevičiūtės teigimu, šiai idėjai įgyvendinti vykti kažkur kitur, kai mūsų šalyje yra Kuršių nerija, buvo neprotinga: „kam vykti ieškoti smėlio, saulės, jūros į užsienį, jei turime nuostabų, unikalų gamtos kampelį patys“.

Lietuviškumo grožis - kalendoriaus idėja

Kūrybinė komanda apsigyventi kurortinėje įgyvenvietėje Nidoje sumanė neatsitiktinai. „Esame labai dėkingi Arūnui Burkšui, žmogui, kurio dėka mūsų svajonė fotografuoti kalendorių Neringoje tapo tikrove. Jis lyg tikras stebukladarys padėjo įgyvendinti visus mūsų norus - fotografavome ten, kada ir kur užsigeidėme.

Su Arūnu juokavome, kad užsakyti gaisrinę dirbtiniam lietui sukurti jam būtų vieni juokai!“. Nidoje gimęs keturiasdešimtmetis kuršis ne tik aprodė gražiausias, įspūdingiausias, ne kiekvienam vasarotojui žinomas Neringos vietas, bet ir šiltai priėmė visą septynių žmonių komandą ir merginas paviešėti jam priklausančiame Nidos kempinge. „Labai malonu, kad šie žmonės apsistojo pas mus" – šypsojosi A.Burkšas. „Tik toli išvažiavęs, aplankęs vadinamuosius pasaulio stebuklus, suprantu: kaip čia gražu pas mus, visas kompleksas nuostabus: jūra, marios, tinklai su gaudyklėmis, vėjarodės, gintarai, kopos, saulėtekis ir saulėlydis, netgi mūsų varnos labai gražios“.

Sniego baltumo plaukai ir priauginami nagai skęsta praeityje

Kai kuriems „Olialia“ mergaitės asocijuojasi su stipriai išbalusiais plaukais, nenatūraliai nudegusiais kūnais ir katiniškais nagais. Skubame nuraminti – tokių praeities blyksnių 2011 metų „Vakaro žinių“ kalendoriuje nerasite. Tuščios pompastikos ir manieringumo neišvysime ir pozose. „Dominuoja natūralumas: apie priaugintus ilgus nagus negali būti net minties, baltą plaukų atspalvį keičia natūraliai vilnijantys aukso ir šiaudų spalvų atspalviai. Žinoma, ilgų kojų, liauno liemens ir žibančių akių niekada neatsisakysime“, – vardina L.Anusevičiūtė. Kirpėjo Vardano Israeliano, vizažistės Rimutės Večeraitės ir stilistės Emilijos Šidlauskaitės parinktas įvaizdis lipdomas iš saulėto aukso, gintaro, medžio, smėlio faktūrų ir spalvų, kuriamas gamtos mergaitės portretas.

Apie tokią paslaptingą, gundančią gražuolę kadaise buvo menama legenda. Kuršių mariose gyvenančios paslaptingos mergelės grožiu ir dainomis sužavėti žuvo daug jaunuolių. Kiek vyrų pražudys „Vakaro žinių“ kalendoriaus mergelės? „Kodėl tik vyrai? ...“- nusijuokė išgirdusi L.Anusevičiūtė, - juk kalendoriumi grožisi ir moterys”.

„Į projektą atrinktos merginos yra puikūs modeliai mano objektyvui“ – akį merkė fotografas G.Žilinskas, dienos pabaigoje komandos nariams rodydamas dienos darbo rezultatus. „Net bijau pasakyti, kokios ten gražios meninės nuotraukos!” – sudegusio miško fone vykusia merginos fotosesija stebėjosi A.Burkšas.

Žymios moterys noriai fotografuojasi didžiausiam blondinių kalendoriui

Jau įprasta, kad tarp dailių šviesiaplaukių kalendoriaus puslapiams pozuojančių „Olialia“ mergaičių žvelgia populiarių šviesiaplaukių veidai. Ką iš įžymybių pamatysime 2011 metų „Vakaro žinių“ metų kalendoriuje? „Neišduosime kol kas visko“, – intriguoja L.Anusevičiūtė, prasitarusi, kad bus ir žymių tarptautinių lietuvių modelių. Vis dėlto nuslėpti, jog grupės „Yva“ narė Kristina Ivanova dvidešimt trečią gimtadienį kūno linijas įsispraudusi į kuklius drabužėlius šventė spragsint fotokamerų blyksniams, nepavyko. „Tai nuostabi dovana sau, puiki komanda, vasariškas oras – viskas praėjo tiesiog puikiai! Tai, gimtadienio dovana sau”, - pakilia nuotaika spinduliavo vienas iš dvylikos būsimo „Vakaro žinių“ kalendoriaus modelių.

Gyvas žvilgsnis ošiant jūrai

Ar praplėšę 2011 metų „Vakaro žinių“ kalendoriaus pakuotę pabirs kopų smėlis ir užuosime jūrą? Pasikeitimų bus, tačiau didžiausias iš jų, jog kartu prie kalendoriaus bus galima įsigyti ir DVD, kuriame bobų vasaros šiltą vėją ir nuo moteriškų pėdų traškančias kriaukles išgirsime. Visi fotografavimo darbai buvo įamžinti vaizdo kamera. „Filmuojant buvo siekiama modelio ir gamtos susiliejimo, stengiamasi, jog pasirinkta lokacija atspindėtų bei atskleistų merginos charakterį, jos būdą.

Ypač smagu užfiksuoti modelių švytinčias akis bei stipriai besiveržiančias emocijas tiek ruošiantis fotosesijai, tiek po jos“, – pasakoja videoprodiuseris, operatorius Mantas Rutkauskas. Kad bus daug jausmų ir išgyvenimų, patvirtina už videodarbus atsakinga Goda Skačkauskaitė, neišduodanti, ką tiksliai pamatysime. O mes galime tik įsivaizduoti, ką besileidžiant rudeninei saulei jautė mergina, kurios apnuogintą krūtinę skalavo jūros bangos, o aplink skraidė žuvėdros...

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder