Kaip pelnomasi iš mirusių pramogų verslo žvaigždžių

Kaip pelnomasi iš mirusių pramogų verslo žvaigždžių

Šių garsių žmonių jau seniai nėra tarp gyvųjų, bet giminaičiai ir toliau pelnosi iš jų vardų, kurdami fondus, leisdami diskus, filmus, pardavinėdami firminius marškinėlius ir ženkliukus.

Džonas Lenonas

Legendinės grupės „Beatles“ lyderį Džoną Lenoną (John Lennon), išeinantį iš buto Niujorke, nušovė pamišęs gerbėjas. Muzikanto gerbėjai visame pasaulyje iki šiol jo gedi. O Dž.Lenono našlė Joko Ono (Yoko Ono) ne tik gedi, bet ir uždirba: už leidžiamus savo vyro albumus ir jo atvaizdo naudojimą jai per metus suplaukia apie 24 mln. dolerių. Be to, prieš porą metų Joko padavė į teismą garso įrašų bendrovę EMI, norėdama gauti teisę viena pati tvarkyti velionio sutuoktinio įrašus. Našlė kone kasmet organizuoja vakarus Dž.Lenonui atminti, kuriuose apsilankyti garbe laiko daugelis pramogų verslo žvaigždžių.

Maiklas Džeksonas

Po popmuzikos karaliaus mirties praėjo jau dveji metai. Per tą laiką Džeksonų šeimos biudžetas papilnėjo įspūdinga 310 mln. dolerių suma. Pirmosios įplaukos - pasirodžius filmui apie tai, kaip Maiklas Džeksonas (Michael Jackson) ruošėsi paskutinėms gastrolėms. Gerbėjai stodavo į eilę prie kasų, kad nusipirkę bilietą pažiūrėtų, kaip jų dievaitis daro garsiąją „Mėnulio eiseną“, bendrauja, niurzga dėl apšvietimo. Nuskambėjus paskutinei frazei: „Okei, vaikinai, pasimatysim rytoj“, niekas negalėdavo sulaikyti ašarų. Nemažą paramą Džeksonų šeimai suteikė popkaraliaus draugai. Per jo garbei skirtą koncertą geriausi Amerikos dainininkai atliko jo hitus. Pasklidus žiniai apie M.Džeksono mirtį, jo muzikiniai kūriniai vėl įsiveržė į grojamiausių dainų pirmąsias vietas, albumai buvo graibstyte graibstomi. Praėjus keliems mėnesiams po dainininko mirties, jo broliai nutarė rengti savo šou, pasakojantį apie tai, kaip jie sielvartauja netekę savo garsiojo giminaičio. Laimė, ilgai svarstę, jie atsisakė šios keistos idėjos. Užtat užsakė pagaminti daugybę prekių su popkaraliaus atvaizdu, kurios iki šiol tarp pramogų verslo žvaigždės gerbėjų yra nepaprastai paklausios.

Elvis Preslis

Legendiniam Elviui Presliui (Elvis Presley) buvo vos 42-eji, kai draugė rado jį negyvą, gulintį ant vonios kambario grindų. E.Preslis mirė apsinuodijęs narkotiniais preparatais. Nuo tada praėjo 34 metai, o dainininko vardas iki šiol duoda didžiules pajamas. Vien pernai paveldėtojai iš jo uždirbo 52 mln. dolerių. Šios sumos liūto dalis atiteko vienintelei Preslio dukrai Lizai Mari (Lisa Marie). Jai jau per 40, o ji vis dar nežino, ką gyvenime norėtų veikti. Bandė kurti muziką ir koncertuoti, bet nieko neuždirbo. Žiūrovai tiesiog norėjo pažiūrėti į legendinio dainininko dukterį, o Lizos Mari dainos jiems visai nerūpėjo. Tuomet ji nusprendė tapti tiesiog gera žmona ir mama ir sutiko ištekėti už aktoriaus Nikolo Keidžo (Nicolas Cage). Bet, kaip paaiškėjo vėliau, N.Keidžui buvo tiesiog svarbus pats faktas, kad jo žmona - jo dievinamo popkaraliaus dukra. Sužinojusi visą tiesą, Liza padavė skyryboms. Dabar poniutė daugiausia sėdi be darbo, bet argi jai reikia dirbti, kai E.Preslio gerbėjai pasiruošę kloti bet kokius pinigus, kad tik patektų į jo garsiąją sodybą „Graceland“. Gerbėjai taip pat visame pasaulyje medžioja savo dievaičio daiktus. E.Preslio odinė striukė aukcione buvo parduota už 35 tūkstančius dolerių! O „karaliaus“ plaukų sruoga, kurią kažkoks gerbėjas nukirpo jau 1958 m., pasirodo, buvo verta 15 tūkstančių dolerių!

Merlin Monro

Visą savo turtą pagrindinė Holivudo blondinė Merlin Monro (Marilyn Monroe) paliko mokytojui ir draugui Li Strasbergui (Lee Strasberg). Jie susidraugavo, kai Norma Džin (tikrasis aktorės vardas) buvo jauna, pradedanti aktorė, o Li mokė ją aktoriaus meistriškumo pagal Stanislavskio sistemą. Būtent Li ir jo žmonai Merlin patikėdavo visas širdies paslaptis. O po mirties patikėjo dar ir pinigus. Šiandien Merlin Monro vardas Strasbergo paveldėtojams atneša 5 mln. dolerių per metus. Be to, vis dar kuriami filmai apie garsiausią Holivudo blondinę. Nemažus pinigus duoda ir įvairiausios prekės su žvaigždės veidu. Taip pat M.Monro gerbėjai atidžiai stebi, kas vyksta aukcionuose, kuriuose staiga ima ir pasirodo gražuolės daiktų. Ir tada tarp blondinės mylėtojų kyla tikras karas. Per vieną iš aukcionų kilo rimtos muštynės. Jų priežastis - garsioji balta suknelė su didele iškirpte nugaroje, su kuria Merlin filmavosi filme „The Seventh Year Itch“. Nors pradinė drabužio kaina buvo apie 2 milijonus dolerių, ji buvo parduota už 5 milijonus dolerių. Bet ko nepadarytum dėl M.Monro...

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder