Kaip nepatikusios kalėdinės dovanos virsta grynaisiais

Kaip nepatikusios kalėdinės dovanos virsta grynaisiais

Pasibaigus šventiniam maratonui galima ne tik dūsauti dėl suplonėjusios piniginės, bet ir sumaniai pasipelnyti iš neįtikusių dovanų.

Nors liaudies išmintis byloja, jog dovanotam arkliui į dantis nežiūrima, tačiau greičiausiai nerastume nei vieno, kuris kada nors nebūtų gavęs bent vienos ne itin reikalingos dovanos. Galbūt tai dviem dydžiais per ankštas megztinis, gal buitinis prietaisas, kurį jau turėjote... Visos tos neįtikusios ir nepatikusios dovanos mandagiai metų metus gali slėptis stalčiuose arba... surasti naujus šeimininkus.

Manoma, jog šiandien Jungtinės Karalystės gyventojai iš viso nenaudojamų daiktų turi už daugiau nei 50 mlrd. svarų sterlingų. Vien per praėjusias Kalėdas gautų ir po mėnesio jau nebenaudojamų dovanų vertė viršija 2 mlrd. svarų. Tad apžvelkime tris populiariausius būdus, kuriuos renkasi Didžiosios Britanijos gyventojai, nutarę atsikratyti nereikalingų ir nenaudojamų daiktų.

Internetinė prekyba

Didžiausia ir populiariausia internetinė parduotuvė, kurioje kiekvieną savaitę prekiauja 137 milijonai žmonių visame pasaulyje – tai „Amazon“. Šis internetinis prekybos milžinas parduoda net 12 iš 100 visų JK gyventojų įsigyjamų prekių internete.

Parduoti ar įsigyti prekių „Amazon“ portale gali kiekvienas. Tereikia užsiregistruoti ir susikurti asmeninę pirkėjo arba pardavėjo paskyrą. Kitas svarbus žingsnis – pasirinkti ir nustatyti norimos parduoti prekės kainą. Tai dažnai nebūna taip paprasta, kaip gali pasirodyti, mat identiškas ar labai panašias į jūsų prekes įsigyti siūlo greičiausiai dar ne viena dešimtis žmonių.

Didžioji dauguma iš jų stengiasi pasiūlyti kuo patrauklesnę kainą ir taip išsiskirti iš kitų pardavėjų, todėl nustatyti, tikrąją to žodžio prasme, rinkos kainą yra vienas iš svarbiausių pirminių uždavinių.

Kadangi už prekių pristatymą yra atsakingas pats pardavėjas, prie kainos už prekes dar gali tekti nurodyti papildomą pristatymo į namus mokestį. Dėl to, kuri pusė jį prisiimtų mokėti, galima sutarti su pačiu pirkėju, tačiau prieš parduodant prekę reikia nurodyti, ar pašto išlaidas ketinate padengti jūs, ar pirkėjas. „Amazon“ rekomenduoja taikyti vienkartinį £2,80 pašto kurjerio mokestį, tačiau naudojantis Anglijos pašto paslaugomis siuntinį paštu galima persiųsti ir už dvigubai mažesnę sumą.

Atliekant sandorį dar prisideda internetinės „Amazon” parduotuvės taikomi mokesčiai, kurie iš tiesų yra gana painūs ir susideda iš sandorio uždarymo, mokesčio už kilogramą (taikomo sunkesniems daiktams), taip pat papildomo „kintamojo mokesčio” (variable fee), kuris atskiroms daiktų grupėms būna skirtingas. Be abejo visi papildomi mokesčiai tesudaro nedideles sumas ir dažniausiai siekia nuo keliasdešimt pensų iki kelių svarų, tačiau kuo parduodamas daiktas vertingesnis ir pasirenkama pardavimo kaina yra didesnė, tuo daugiau pelno iš tokios prekės galima tikėtis ją pardavus ir atskaičius pardavimo mokesčius.

Internetiniai aukcionai

Internetiniuose aukcionuose įmanoma parduoti beveik viską: nuo kramtomosios gumos už 3 pensus iki nuosavo lėktuvo už 3 milijonus. Didžiausio pasaulyje internetinio aukciono „eBay” siūlomų prekių ir paslaugų sąraše bet kuriuo metu vien tik Jungtinės Karalystės rinkai skirtoje paskyroje (eBay.co.uk) rasite ne mažiau 60 milijonų prekių ir paslaugų. Užsiregistravę internetiniame portale ir sumokėję nedidelį, dažniausiai 1-1,5 svaro siekiantį mokestį už norimą aukcione parduoti daiktą, nieko nelaukdami galite pradėti prekybą jau tą pačią dieną.

Vienas iš didžiausių internetinių aukcionų pranašumų prieš elektronines parduotuves yra tas, kad juose galutinę kainą lemia ne pardavėjas, o pirkėjas. Žvelgiant iš prekeivių pusės, tai kai kuriais atvejais gali jiems ir padėti, ir nuskriausti. Norintiems aukcione parduoti vieną ar kitą nereikalingą daiktą, čia galite savo prekei nustatyti tik minimalią pradinę kainą. Vėliau pirkėjai su ja gali arba sutikti, arba pasiūlyti aukštesnę. Nepasiekus minimalios pardavėjo nurodytos ribos, prekė lieka neparduota. Taigi internetiniuose aukcionuose gana tiksliai gali būti nustatoma įvairių daiktų ar paslaugų tikroji vertė.

Bagažinių turgavietės

Bagažinių turgavietės (car boot sales) Jungtinėje Karalystėje pastaraisiais dešimtmečiais tapo itin populiarios norintiems parduoti nebenaudojamų buityje daiktų, ar tiesiog įsigyti jų iš antrų rankų. Visoje šalyje, dažniausiai sekmadieniais, atviroje teritorijoje už miesto arba didesnėse aikštelėse rengiamos prekyvietės tiesiai iš automobilių bagažinių sutraukia tūkstančius pirkėjų. Čia galite įsigyti antikvarinių meno dirbinių, už puikią kainą atrasti šimtus svarų vertų senovinių indų kolekcijų, drabužių, aksesuarų ir begalę kitų smulkių daiktų, dažniausiai pagal savo unikalų pavadinimą telpančių į automobilio bagažinę ar priekabą.

Norint patekti į bagažinių turgų ir parduoti čia savo prekes reikia susimokėti nuo £5 iki £10 „įvažiavimo mokestį”. Pirkėjams įėjimas būna arba nemokamas, arba simbolinis ir dažnai nesiekia net svaro.

Kad būtų galima geriau įsivaizduoti, kokio masto prekyvietės yra bagažinių turgavietės D. Britanijoje, vertėtų paminėti, jog per metus jose parduodama prekių už iš viso 1,5 mlrd. svarų sterlingų, tai yra, kiekvienas prekeivis vieno sekmadieninio turgaus metu parduoda naudotų daiktų už vidutiniškai 80 svarų. Jeigu susidomėjote bagažinių turgaus idėja ir jums būtų įdomu apsilankyti bent viename iš jų, internete galite rasti nemažai informacijos su detaliu kiekvienos iš šių turgaviečių aprašymu pagal pasirinktą regioną ir vietą visoje šalyje. Vienos iš populiariausių internetinių paieškos sistemų – tai carbootjunction.com ir carboot.com.

Tiesa, bagažinių turgavietės turi ir vieną didelį, sekmadieniams nebūdingą trūkumą. Norint suspėti už gerą kainą parduoti arba pačiam išsirinkti dažnai čia pasitaikančių vertingų prekių už centus, rekomenduojama atvykti labai anksti ryte.

Bagažinių turgavietėse dar prieš auštant zuja ne viena dešimtis pardavėjų ir šimtai akis paganyti arba įdomių prekių įsigyti atvykusių pirkėjų.

Taigi tokie yra trys britų populiariausi ir labiausiai pamėgti būdai iš nereikalingų daiktų dar ir užsidirbti. Jeigu ir jūsų garaže, rūsyje ar stalčiuje po didžiosios namų švaros dienos prisikaupė nenaudojamų rakandų, drabužių ir papuošalų, iš jų galima ne tik papildomai užsidirbti, tačiau dar ir turiningai praleisti laiką juos bandant parduoti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder