Juostos rekordas užfiksuotas, laukiama verdikto

Juostos rekordas užfiksuotas, laukiama verdikto

Klaipėdos senjorės laukia sprendimo, ar jų nunerta ir Baltijos kelią įprasminanti lininė juosta bus įtraukta į Lietuvos rekordų knygą.

Juosta buvo nunerta dar žiemą, tačiau buvo laukiama palankios progos ją pristatyti visuomenei. Planuotas pristatymas per Didžiųjų burlaivių regatą neįvyko dėl prasto oro, todėl nuspręsta rekordą fiksuoti rugsėjo 1-ąją, "EuroBasket 2011" kultūrinės programos "Labas, Klaipėda" metu.

"Krepšinio čempionatas ir Baltijos kelias turi daug sąlyčio taškų. Tiek anuomet, tiek dabar visi skanduoja Lietuvos vardą, tad geresnės progos įamžinti juostai ir negalėjome sugalvoti", - džiaugėsi idėjos autorė Elena Danutė Bendikienė.

Juosta išmatuota ir perduota saugoti Mažosios Lietuvos istorijos muziejui, o visa nufilmuota medžiaga išsiųsta Lietuvos rekordų knygos leidėjams. Dabar bus laukiama jų verdikto.

Viena iš juostos nėrėjų 70-metė Karolina Augaitienė neslėpė, kad nuo vąšelio šiek tiek nukentėjo pirštai, tačiau esą kur kas sunkiau buvo pakelti tą laukimą ir stresą, kol juosta bus pristatyta visuomenei.

"Pradėjau nerti nuo mažų dienų, dar net į mokyklą nėjau. Ganydavau ožkas ir nerdavau. Ir dabar visą širdį į šią juostą sudėjome. Nėrėme kelis mėnesius. Vos tik prabudusi, dar lovoje, pradėdavau nerti iki pusryčių, o paskui dar vakare panerdavau. Nieko nemėgstu daryti skubotai", - pasakojo K. Augaitienė.

Ji ir sugalvojo, kad juostoje reikia išnerti rankomis susikibusius žmones - lygiai taip pat, kaip buvo Baltijos kelyje.

Taip pat juostą nėrė Zinaida Vasiliauskienė ir Birutė Krikščiukaitienė. Visų trijų senjorių vardai išnerti juostoje.

"Net ir tuo atveju, jei juosta nepatektų į rekordų knygą, mes būsime tarsi įsiamžinusios", - sakė K. Augaitienė.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad Klaipėdos senjorės nusprendė sukurti lygiai tūkstantį kartų mažesnę juostą nei driekėsi Baltijos kelias - jos ilgis siekia kiek daugiau nei 65 metrus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder