Jungtinėse Valstijose išdalyti "Grammy" apdovanojimai

Jungtinėse Valstijose išdalyti "Grammy" apdovanojimai

Sekmadienio vakare Los Andžele buvo išdalyti prestižiniai "Grammy" apdovanojimai, vadinami muzikos "Oskarais". Tarp šiųmečių laureatų - Leidi Gaga (Lady Gaga), Brunas Marsas (Bruno Mars) ir - gana netikėtai - kantri muzikos grupė "Lady Antebellum".

Leidi Gaga ir Brunas Marsas pripažinti geriausiais popmuzikos atlikėjais. 24 metų Leidi Gaga apdovanota už dainą "Bad Romance" iš albumo "The Fame Monster", o metais vyresnis Brunas Marsas - už kūrinį "Just The Way You Are". Iš viso Leidi Gaga gavo tris "Grammy" apdovanojimus. Geriausia popmuzikos grupe tapo "Train".

Dviejose labai svarbiose kategorijose - geriausia 2010 metų daina ir geriausias įrašas - netikėtai triumfavo amerikiečių kantri muzikos grupės "Lady Antebellum" kūrinys "Need You Now". Metų atradimu tapo 26 metų amerikiečių vokalistė ir džiazo kontrabosininkė Esperanza Spalding (Esperanza Spalding). Metų albumu - taip pat gana netikėtai - paskelbtas kanadiečių roko grupės "Arcade Fire" albumas "The Suburbs".

Repo muzikos kategorijoje nugalėjo Džei Zi (Jay-Z), pelnęs net tris "Grammy". Reperis Eminemas (Eminem) turėjo tenkintis tik vienu apdovanojimu, nors buvo nominuotas net dešimtyje kategorijų. Geriausiu roko muzikos kūriniu pripažintas Neilo Jango (Neil Young) "Angry World", o geriausiu roko albumu - grupės "Muse" albumas "The Resistance".

Vakaro įvykis buvo "Grammy" apdovanojimo įteikimas 68 metų Aretai Franklin (Aretha Franklin), sergančiai soul muzikos karalienei. Per iškilimingą renginį Los Andžele ji buvo pagerbta už kūrybos visumą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder