Johnui Gallianui už žydų užgauliojimą skirta bauda

Johnui Gallianui už žydų užgauliojimą skirta bauda

Didžiosios Britanijos dizaineris Džonas Galijanas (John Galliano), pripažinęs savo kaltę dėl antisemitiškų užgauliojimų viename Paryžiaus restorane, nubaustas 6 tūkst. eurų bauda, praneša BBC.

Žymusis dizaineris, kurio paslaugų atsisakė mados namai "Dior", tvirtina neprisimenantis šių įvykių ir neigė esantis rasistas.

Dž. Galijanas atsiprašė dėl savo elgesio birželio mėnesį vykusiame vienos dienos teisme. Anot jo, alkoholis išprovokavo tokį elgesį.

Prokurorai prašė, jog jam būtų skirta 10 tūkst. eurų bauda.

Pasak BBC korespondento Paryžiuje, didžiausia bausmė Dž. Galijanui yra padaryta žala jo karjerai. Dizainerį atleido mados namai "Dior" iškart po jo sulaikymo, o reputacijos kaina yra daug didesnė už bet kokią teisme skirtą baudą. Korespondentas teigė, jog teisėjai buvo įtikinti, jog žymiajam dizaineriui labiau reikia pagalbos nei bausmės.

Dž. Galijano advokatas sakė po teismo: "Dž. Galijanas jau nusiramino. Jam palengvėjo, kad visi šie aštuoni mėnesiai jau praeityje. Jis į ateitį dabar žiūri su supratingumu ir atlaidumu, tikėdamasis visa tai palikti užmarštyje".

Dž. Galijanas nedalyvavo ketvirtadienį paskelbiant teismo nuosprendį. Jam buvo skirta ne tik 6 tūkst. eurų bauda, bet ir nurodyta sumokėti simbolines sumas kiekvienai žalą patyrusiai aukai bei penkioms antirasistinėms grupėms, kurios taip pat padavė skundus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder