JAV paskutinę minutę sustabdyta psichiškai neįgalaus kalinio egzekucija

JAV paskutinę minutę sustabdyta psichiškai neįgalaus kalinio egzekucija

JAV Džordžijos valstijoje paskutinę minutę sustabdyta psichiškai neįgalaus kalinio egzekucija. Atitinkamą sprendimą apeliacinis teismas priėmė likus tik kelioms minutėms iki bausmės vykdymo pradžios, kai Vorenui Hilui (Warren Hill) antradienio vakarą Džeksone turėjo būti suleista mirtina nuodų injekcija, praneša agentūra AFP.

V. Hilo egzekucija buvo atidėta jau kelis kartus. Džordžijos aukščiausiasis teismas antradienio popietę atmetė dar vieną prašymą dėl bausmės vykdymo atidėjimo, tačiau advokatai tai užginčijo. Jie argumentavo, kad visi ekspertai, tvirtinę, kad V. Hilas yra sveikas, jau pakeitė savo nuomonę.

Afroamerikietis V. Hilas yra 52 metų amžiaus. Advokatų duomenimis, jo intelekto koeficientas yra 70, o psichiniai sugebėjimai prilygsta dvylikamečio vaiko sugebėjimams. V. Hilas jau 21 metus sėdi mirtininkų kameroje. 1991-aisiais jam dėl kito kalinio nužudymo skirta mirties bausmė.

JAV aukščiausiasis teismas 2002 metais nusprendė, kad psichikos problemų turintiems kaliniams mirties bausmė negali būti vykdoma. Tačiau jis leido atskiroms valstijoms pačioms apibrėžti, kad yra psichinė negalia.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder