Japonijoje duris atveria globos namai senyviems keturkojams

Japonijoje duris atveria globos namai senyviems keturkojams

Japonijos sostinėje Tokijuje ateinantį pirmadienį duris atvers pirmieji globos namai senyviems keturkojams. "Daugelis gyvūnų sensta drauge su savo šeimininkais, ir tai tampa rimta problema", - sakė vienas idėjos iniciatorių Akihiras Ogava (Akihiro Ogawa). Todėl šeimininkai, kurie yra patys reikalingi pagalbos, ateityje galės nusenusius savo augintinius atiduoti globon, praneša agentūra AFP.

Globos namuose šunelių laukia ne tik medicininė priežiūra visą parą, bet ir speciali įranga. Be kita ko, centre yra kūno rengybos studija ir reabilitacinis baseinas fiziškai nusilpusiems keturkojams. Šunims paruoštos net gelbėjimo liemenės. Taip pat įrengtas grožio salonas. Prižiūrėtojai taip pat atsižvelgs į nukaršusių bei mirtinai sergančių šunų poreikius.

Tiesa, šis servisas nėra pigus. Vieta globos namuose, priklausomai nuo šuns dydžio, atsieis nuo 100 000 iki 200 000 juanių (720-1 440 eurų) per mėnesį. Be to, namų vadovybė tik po pokalbio su šuns šeimininku nuspręs, ar priimti jo keturkojį. Taip siekiama išvengti, kad sveiki japonai nepasinaudotų patogia galimybe atsikratyti savo šunų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder