J. Foksas prakalbo apie sunkumus vaidinant su L. DiCaprio

J. Foksas prakalbo apie sunkumus vaidinant su L. DiCaprio

Vienu geriausių pasaulio aktorių tituluojamas Leonardas DiCaprio, rodos, filmavimo aikštelėje jaučiasi it žuvis vandenyje. Visgi, panašu, kad ir 45-erių žvaigždė vis dar susiduria su iššūkiais – kartu su juo dirbęs aktorius Jamie Foksas atskleidė, kas L. DiCaprio vaidinant buvo sunkiausia.

Dar prieš kurį laiką pats L. DiCaprio interviu yra pasitaręs, jog vienas sunkiausių jo atliktų vaidmenų – vergų plantacijos valdytojo Kalvino Kendžio amplua, į kurį jis turėjo įsijausti vaidindamas legendinio režisieriaus Kventino Tarantino filme „Ištrūkęs Džango“.

Kaip rašo Metro.co.uk, kartu su L. DiCaprio šiame filme pasirodęs J. Foxxas pasakojo, kad Leonardas nuolat guodėsi, jog vaidinti turtingą vergų plantacijos savininką, jam buvo per daug sudėtinga.

Pasak J. Fokso, L. DiCaprio niekaip negalėjo ištarti žeminančių rasistinių pareiškimų, o vienas žodis jam tiesiog strigdavo gerklėje. J. Foxxas juokauja, kad Samuelis L. Jacksonas net bandė išprovokuoti kolegos pyktį, kad jam būtų lengviau pasirodyti.

„Leonardas niekaip negalėjo ištarti žodžio „negras“, kuris dėl anksčiau buvusius vergovės vis dar turi neigiamą reikšmę šių dienų Amerikoje.

Matydamas DiCaprio sunkumus, Samuelis priėjo prie jo ir pradėjo rėkti: Ar tu, kvaily, gali pasakyti tai, ką reikia. Dar tik antradienis, o tu jau gadini darbo savaitę.

Žiūrėk, kaip man išeina, tai kodėl tu negali“, – prisimindamas kolegų dialogą juokėsi J. Foksas.

Jamie atviravo net pats kalbėjęsis su L. DiCaprio apie aktoriaus iššūkius, tačiau po šio pokalbio Leonardas kuriam laikui nustojo su juo bendrauti.

„Aš jam pasakiau, kad mes nesame draugai, tai tik dar vienas darbas, tu turi įsijausti. Vergai – ne žmonės, jie tavo nuosavybė. Taip norėjau iššaukti reikiamą emociją, tačiau kitą dieną atėjęs Leo net nekalbėjo su manimi“, – šypsojosi jis.

Prisiminęs filmo kūrimo užkulisius J. Foksas negailėjo komplimentų režisieriui K. Tarantino. Aktorius tikino, kad filmavimo aikštelėje tvyrojusi atmosfera privertė užmiršti, jog čia – tik filmas, ir nukėlė į XIX amžiaus JAV, kai visuomenė propagavo vergovę.

„Kventinas mums leido pasijausti lyg tikrai gyventume tais baisiais laikais“, – sakė aktorius.

Apie tikroviškus filmo kūrimo užkulisius yra kalbėjęs ir pats L. DiCaprio. Aktorius pasakojo, jog kurti vergvaldį jam buvo labai sudėtinga.

„Tai buvo nepaprastai įdomus siaubo personažas ir vienas sunkiausių mano vaidmenų. Turiu galvoje, jog su šiuo vyru manęs niekas nesieja. Mes neturime jokių panašumų, todėl susitapatinti niekaip negaliu. Aš jo nekenčiau ir tai buvo vienas didžiausių narcizų, rasistų, kuriuos man teko vaidinti“, – yra pasakojęs jis.

2012 metais pasirodęs „Ištrūkęs Džango“ yra vienas žymiausių K. Tarantino filmų, pelnęs ne vieną „Auksinių gaublių“ ir „BAFTA“ apdovanojimą, o režisieriui įteiktas „Oskaras“ už geriausią originalų scenarijų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder