Iki 2050-ųjų Australijos Alpėse gali nebelikti sniego

Iki 2050-ųjų Australijos Alpėse gali nebelikti sniego

Australijos Alpių nacionaliniuose parkuose kasmet apsilanko dešimtys tūkstančių slidinėtojų ir iškylautojų, bet iki 2050-ųjų kalnuose gali nebelikti sniego, rašo "telegraph.co.uk".

Pietų pusrutulyje slidinėjimo sezonas tęsiasi nuo birželio iki rugsėjo mėnesio. Tuo metu Australijos Alpėse reguliariai sninga, bet vyriausybės užsakymu atliktas tyrimas rodo, kad dėl klimato atšilimo per ateinančius keturis dešimtmečius regione 25 procentais sumažės kritulių, o sniego danga gali visiškai išnykti.

Tyrimo duomenys rodo, kad nuo 20-ojo amžiaus vidurio sniego kiekis Australijos kalnuose sumažėjo 30 proc. Tuo tarpu Žemės atmosfera atšilo 0,2 laipsnio. Kiekvieną dešimtmetį pavasario atlydys prasideda keliomis dienomis anksčiau. Prognozuojama, kad ateityje padažnės sausros, temperatūra pakils 2,9 laipsnio pagal Celsijų ir dažniau kartosis krūmynų gaisrai.

Tyrimo ataskaitos autoriai ragina per ateinančius 15 metų iš Australijos Alpių pašalinti laukinius arklius, elnius ir kitus gyvūnus, kurie ėda ir trypia svarbią vietos augmeniją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder