Į Platelių ežero dugną nuleista dešimtoji eglutė

Į Platelių ežero dugną nuleista dešimtoji eglutė

Antradienį narai tradiciškai į Platelių ežero dugną nuleido dar vieną išpuoštą eglutę. Šitaip tradiciškai nardymo klubo "Oktopusas" nariai pasveikina povandeninio pasaulio gyventojus su šventėmis. Popiet kalėdinių eglaičių alėją papildė dešimtoji eglutė. Tiesa, pirmaisiais metais nuleistų eglučių jau nelikę nė kvapo - vanduo ir laikas padarė savo.

"Eglutės po vandeniu neišsilaiko ilgiau nei penkerius metus. Tad iš pirmųjų eglučių likę nebent kamienai. Likusius puošybos elementus surenkame ir iškeliame lauk iš vandens", - pasakojo nardymo instruktorius Arūnas Vainora.

Antradienį į vandenį nuleistą eglutę narai taip pat puošė įvairiausia simbolika.

"Kas nori ateinančiais metais automobilio, kas pinigų, kas žmonos, ar vaikų - pagal tai ir kabina atitinkamą simbolį. Be to, pakabinome skanėstų ir povandeninio pasaulio gyventojams - riestainių ir obuolių", - pasakojo A. Vainora.

Pasak jo, dabar Platelių ežeras pasidengęs 15 cm storio ledo sluoksniu ir dar 30 cm sniego danga. Tad teko net pora valandų paplušėti, kol pavyko išsikirsti eketę. Eglutės nuleidimo ceremonijoje dalyvavo 9 narai.

"Ankstesniais metais dalyvaudavo kur kas daugiau žmonių, bet šiemet labai daug sniego - ne visiems patogu atvažiuoti. Tradiciškai iš pradžių nuleidome eglutę, o paskui poromis į ežero dugną leidosi narai. Ar nusileidę prie eglutės atliekame kokį nors ritualą? Ne - ritualai prasideda vakare, kai jau šiltai susėdame prie stalo", - juokavo A. Vainora.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder