Į Bangladešą sugrįžo prieš 23 metus dingęs vyras

Į Bangladešą sugrįžo prieš 23 metus dingęs vyras

Į Bangladešą sugrįžo prieš 23 metus dingęs vyras, kurį šeimos nariai laikė žuvusiu, pranešė BBC.

Moslemuddinas Sarkaras, kuriam dabar 52-eji, į Daką grįžo antradienį. Pirmadienį Raudonasis kryžius jį išlaisvino iš kalėjimo Pakistane.

Jo šeima apie jį nieko negirdėjo nuo 1989 metų, kai M. Sarkaras, nieko nesakęs artimiesiems, nelegaliai išvyko į Indiją ieškoti darbo. Vėliau 1997 metais, neturėdamas reikiamų dokumentų, jis bandė įvažiuoti į Pakistaną, nes tikėjosi ten rasti geresnį darbą. Pasienyje M. Sarkarą sučiupo Pakistano pareigūnai, ir jis 15 metų praleido šalies kalėjimuose. M. Sarkaras pasakojo, kad prašė ambasados darbuotojų parsiųsti jį į Bangladešą, bet pagalbos nesulaukė. Vyras nežino, kodėl taip ilgai buvo laikomas kalėjime.

M. Sarkaras, prieš išvykdamas iš Bangladešo, dirbo prieplaukoje ir jam dingus artimieji manė, kad jis nuskendo. Pranešama, kad jo likimas paaiškėjo, kai Pakistanas Bangladešo konsulato pareigūnams nusiuntė ilgai kalėjimuose sėdinčių Bangladešo piliečių sąrašus. Konsulato pareigūnai susisiekė su M. Sarkaro šeima. Jie kreipėsi į Tarptautinį Raudonojo kryžiaus komitetą, kuris padėjo vyrą išlaisvinti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder