Geros naujienos Donaldui Trampui: ištirta, kad oranžinė odos spalva žmonėms patrauklesnė

Geros naujienos Donaldui Trampui: ištirta, kad oranžinė odos spalva žmonėms patrauklesnė

Mokslininkai ištyrė, kad baltaodžių vyrų oda, turinti geltonos ir raudonos spalvos pigmentus, yra patrauklesnė, pranešė naujienų portalas dailymail.co.uk.

Jie taip pat nustatė, kad odos „nuspalvinimas“ ne visada rodo puikią sveikatos būklę.

Mokslinių tyrimų grupė įdavė vyrams karotinoidų - augalo pigmento, kuris suteikia oranžinę spalvą daržovėms, pavyzdžiui, morkoms. Tyrimo tikslas buvo nustatyti, ar šiuo būdu vyrai atrodo patrauklesni moterims.

Ansktesnis tyrimas parodė, kad tam tikrų rūšių paukščių, žuvų ir roplių pateles labiau traukia spalvingi patinai.

Kai kurie mokslininkai pareiškė, jog karotinoidų grįstas nudažymas svarbus sveikatai ir yra susijęs su antioksidacinėmis savybėmis.

Tyrėjai teigia, kad žmogaus dėmesį traukia sveikai atrodantys kitos lyties atstovai, kadangi tai rodo gerus genus, kurie esą leis ilgiau gyventi, suteiks didesnį vaisingumą ir sveikus vaikus.

Tam, kad išsiaiškintų, ar beta karotinas turi kokį nors poveikį sveikatai, mokslininkai išbandė dabartines sveikatos priemones ir karotinoidų papildų veikimą ant veido.

Vakarų Australijos universito mokslinių tyrimų grupė atliko bandymą su 43 baltaodžiais heteroseksualiais vyrais, kurių vidutinis amžius siekė 21-erius metus.

Vyrai buvo suskirstyti į dvi grupes: 23 iš jų vartojo karotinoidų tabletes per dvylikos savaičių laikotarpį, o kiti 20 vartojo placebo tabletes, kuriuose nėra šios medžiagos.

Visi dalyviai nusifotografavo prieš ir po dvylikos savaičių, taip pat turėjo atlikti sveikatos tyrimus - oksidacinio streso, imuninės sistemos ir spermos kokybės testus.

Po dvylikos savaičių dalyviai grįžo ir pakartojo fotografavimą bei sveikatos testus.

Tam, kad patikrintų, ar karotinoidai turėjo kokį nors poveikį dalyvių patrauklumui, mokslininkai įdarbino 66 baltaodes moteris. Jos internete turėjo įvertinti vyrų veidų patrauklumą prieš ir po karotinoidų vartojimo.

Moterys, kurių vidutinis amžius siekė 33-ejus metus, buvo paprašytos įvertinti veidus prieš ir po tyrimo laikotarpio. Nuotraukos buvo išdėstytos viena šalia kitos kompiuterio ekrane.

Vyrai, kurie vartojo karotinoidų papildus ir jų oda tapo geltonesne ir raudonesnė, buvo pasirinkti kaip labiau patrauklūs ir sveikiau atrodantys nei tie, kurie negavo karotinoidinių tablečių. Be to, jų veidai atrodė taip pat kaip ir prieš tablečių gėrimą.

Mokslininkai tikina, kad žmonės gali pasirinkti karotinoidus seksualiniams tikslams. Be to, jie toliau tęs tyrimus dėl karotinoidų įtakos kitiems žinduoliams ir stebės, ar toks pats efektas pasikartotų moterims.

„Mūsų tyrimas yra vienas  iš pirmųjų, pademonstravusių, kad karotinoidai taip pat gali paveikti žmogaus patrauklumą", - sakė vienas iš tyrimo autorių Jong Dži Fo (Yong Zhi Foo).

2015 metais atliktas kitas tyrimas atskleidė, kad karotinoidų suteikta spalva yra laikoma patrauklesnė nei saulės įdegis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder