Geriausiais viršininkas - vyras, mano dauguma britų

Geriausiais viršininkas - vyras, mano dauguma britų

Dauguma darbuotojų nori, kad jų viršininkas būtų vyras, o ne moteris. Tokią išvadą leidžia daryti Didžiojoje Britanijoje atliktas socialinis tyrimas, apie kurį penktadienį pranešė BBC.

Vadovui vyrui teikia pirmenybę 63 procentai moterų ir 75 procentai stipriosios lyties atstovų. Pavaldiniai labiausiai vertina vyresnybės teisingumą, prieinamumą, gebėjimą išklausyti ir tikėjimą savo kolektyvu.

Specialistai taip pat sudarė savybių, kurios būdingiausios aukštas pareigas einantiems vyrams, reitingą. Pirmuoju įrašytas tiesumas kalbantis su pavaldiniais. Po to eina nenoras veltis į kolektyvo vidaus intrigas. Trečiąją vietą užima mokėjimas suprasti pavaldinių požiūrį.

Vyrai viršininkai taip pat mažiau linkę vadovautis tarnybiniuose santykiuose asmeninėmis simpatijomis ar antipatijomis, ne taip dažnai keičiasi jų nuotaika, be to, jie moka palikti už biuro durų visus savo namų rūpesčius.

O moterys viršininkės, anot britų darbininkų ir tarnautojų, linkusios nuolat skųstis tiek aukštesne vadovybe, tiek savo pavaldiniais. Jos taip pat gali pažerti griežtų pastabų aplinkiniams ir yra pernelyg susirūpinusios savo pačių išvaizda.

Tyrėjai nustatė, kad kas trečias britas bent kartą yra išėjęs iš darbo dėl santykių su vyresnybe. Beje, dauguma moterų pasiprašė atleidžiamos iš darbo todėl, kad jų tiesioginė vadovė buvo kita moteris.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder