1. Vanduo
Šaltas vanduo atkuria skysčių balansą, vėsina, atgaivina, neturi kalorijų. Tai universalus troškulį malšinantis gėrimas. Jeigu gerti paprastą vandenį neskanu, galite pagardinti jį citrinos, žaliosios citrinos, apelsino skiltele, uogomis, šviežios mėtos ar rozmarino lapeliais.
2. Arbata
Žaliojoje ir juodojoje arbatoje esama sveikatai naudingų medžiagų - flavonoidų ir katechinų. Visos arbatos praturtintos antioksidantais, kurie detoksikuoja laisvuosius radikalus, pažeidžiančius organizmo ląsteles. Kai kurie tyrimai rodo, kad žalioji arbata mažina širdies ir kraujagyslių ligų, auglio atsiradimo riziką, "blogojo" cholesterolio koncentraciją kraujyje, pagerina medžiagų apykaitą, padeda sumažinti stresą ir atsipalaiduoti. Manoma, kad arbata sulėtina kaulų retėjimą vyresnėms (65- 76 metų) moterims. Gerti patariama ne mažiau kaip 3 arbatos puodelius per dieną. Skoniui paįvairinti į atšaldytą arbatą galima įpilti vaisių sulčių ar jų nektaro.
3. Saulės arbata
Ilsėdamiesi sodyboje galite lengvai paruošti saulės arbatos: į didelį stiklinį ąsotį vandens pridėkite mėgstamų arbatžolių ir palikite pastovėti saulėtoje vietoje kelioms valandoms. Po 3 valandų išimkite arbatos pakelius, įmeskite ledo kubelių ir mėgaukitės!
Rašyti komentarą