"Forbes": Michelle Obama yra "įtakingiausia pasaulio moteris"

"Forbes": Michelle Obama yra "įtakingiausia pasaulio moteris"

JAV prezidento žmona Mišelė Obama (Michelle Obama), anot amerikiečių žurnalo "Forbes", yra "įtakingiausia pasaulio moteris".

M. Obama neprarasdama populiarumo išmoko pirmosios damos pareigas, trečiadienį savo sprendimą aiškino "Forbes". Jos veiksmai dabartinėje JAV rinkimų kampanijoje yra vienareikšmiškas jos charizmos įrodymas. M. Obamos įtaką sustiprina ir jos kampanijos prieš vaikų nutukimą. Dėl jos tokie koncernai, kaip "Coca-Cola" ir "Kellogg" pažadėjo sumažinti kalorijų kiekį savo produktuose.

Antra įtakingiausia pasaulio moterimi "Forbes" pripažino JAV maisto produktų koncerno "Kraft" vadovę Airin Rozenfeld (Irene Rosenfeld). Po jos eina pokalbių laidų vedėja Opra Vinfri (Oprah Winfrey), Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) bei JAV valstybės sekretorė Hilari Klinton (Hillary Clinton).

Prieš metus M. Obama atitinkamame sąraše buvo tik 40. Šiais metais "Forbes" šiek tiek pakeitė savo kriterijus: tiesioginė valdžia ir turtai dabar nėra tokie lemiami rodikliai kaip anksčiau. Žurnalas dabar aukščiau vertina kūrybiškumo ir verslumo reikšmę.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder